De här igelkottungarna blev föräldralösa, men en lite speciell mamma kom till deras räddning

av sofia

16 April 2019

De här igelkottungarna blev föräldralösa, men en lite speciell mamma kom till deras räddning
Advertisement

För de flesta däggdjur, som vanligtvis matar och tar hand sig om sina ungar, leder förlusten av mamman oundvikligen till slutet för ungarna också. Utan mat och utan moderns värme kan det betraktas som slutet för ungarna.

Men naturen har ibland en annan plan, det är inte ovanligt att mammor från andra arter villigt accepterar att ta hand om föräldralösa valpar, även om de skiljer sig mycket från deras egna. Just så var fallet med katten Musya och hennes 8 adopterade valpar.

Advertisement
De här igelkottungarna blev föräldralösa, men en lite speciell mamma kom till deras räddning - 1

När de 8 igelkottarna lämnades utan sin mamma, på grund av en gräsklippare, vägrade de att äta från flaskor eller sprutorm, så arbetarna på ett zoo i Vladivostok i Ryssland ville göra ett desperat försök, nämligen att försöka presentera dem för katten Musya, som just hade diat sina kattungar och därför fortfarande producerade mjölk.

Advertisement
De här igelkottungarna blev föräldralösa, men en lite speciell mamma kom till deras räddning - 2

De var inte säkra på om det skulle fungera, men de blev glatt överraskade, då katten inte gjorde motstånd och igelkottungarna genast vande sig vid hennes lukt och började dia hennes dyrbara mjölk. Kort sagt, naturen fann snabbt sin väg och överträffade även de mest optimistiska förväntningarna. Grattis till den här nya söta familjen!

Advertisement