Det här är vad som sker i din kropp om du äter blekselleri varje dag

av sofia

09 April 2019

Det här är vad som sker i din kropp om du äter blekselleri varje dag
Advertisement

Inte alla vet att äta blekselleri kan förbättra vår hälsa på många sätt. En lång lista med fantastiska fördelar för vår kropp hjälper dig att förstå varför det är värt att äta den. Det kommer inte vara lika gott som en pizza eller pommes frites, men det finns mycket att upptäcka om denna mycket ofta förbisedda grönsak. Att få mer information kan vara användbart för att ändra ditt perspektiv och inte längre titta på blekselleri på ett misstänksamt sätt utan snarare köpa den varje dag!

via livescience.com

Advertisement
Everjean/Flickr

Everjean/Flickr

Blekselleri är en av de grönsaker som vi tenderar att äta endast om de är täckta av sås eller efter att den har kokats tills den inte längre känns igen. Även om selleri sänker kolesterolnivån och minskar smärta, hjälper till att gå ner i vikt, avgiftar kroppen och minskar blodtrycket, är den en otroligt opopulär grönsak. Det är därför det kan vara användbart att veta mer om den.

Vilka är då fördelarna? Att lägga till selleri i din kost är bra för din hälsa. Denna grönsak är full av vitaminer som din kropp behöver (A, B, C och K), förutom kalcium, magnesium och kalium. Det bör också noteras att den hjälper till att förbättra immunförsvaret och intracellulär kommunikation.

För många kan det vara svårt att vänja sig vid konsistensen på blekselleri, men låt oss ta reda på vilka de kortsiktiga effekterna är för vår kropp, för att uppmuntra dess konsumtion. Här är en lista över de resultat som människor har uppnått efter att ha tillsatt lite blekselleri till sin dagliga kost.

  • Hjälper till att återfukta kroppen: blekselleri innehåller 95% vatten, så genom att äta mer förhindrar man uttorkning.
  • Lägre blodtryck: studier visar att blekselleri sänker blodtrycket.
  • Förbättrar kolesterolnivån: vissa studier har visat att blekselleri sänker kolesterolnivån.
  • Viktminskning: blekselleri har ett lågt kaloriinnehåll och mycket fiber, vilket innebär att det minskar hungern.
  • Minskar inflammation: vid risk för kardiovaskulär sjukdom kan blekselleri minska sannolikheten för att drabbas av dessa sjukdomar.
  • Hjälper till att hålla ögonen friska: tack vare A-vitamin innehållet bidrar blekselleri till att skydda hornhinnan.
  • Myggavvisande: En del studier har visat att blekselleri-extrakt är myggavvisande.
  • Förbättrar matsmältningen: selleri fibrer hjälper till att upprätthålla regelbundna tarmrörelser och friska tarmar.

Detta är fantastiska fördelar för vår kropp så det är värt ett försök... eller vad tycker du?

Källa:

Advertisement