Han befann sig i koma, men hundens skall fick honom att vakna, idag är den hans skyddsängel

av sofia

09 April 2019

Han befann sig i koma, men hundens skall fick honom att vakna, idag är den hans skyddsängel
Advertisement

För många människor blir hunden en familjemedlem i alla avseenden och hur kan den inte bli det eftersom hundar ofta fyller våra hjärtan och våra hem med kärlek och lycka, samt visar oss tacksamhet för den vård vi ger dem?

Även lilla Teddy betraktades som en son av paret Szasz, men aldrig skulle de ha kunnat föreställa sig att han en dag skulle rädda sin husses liv.

Advertisement
NC

NC

Andy Szazs hade anlänt till sjukhuset med svår lunginflammation. Behandlingen visade sig omedelbart problematisk, med tanke på läkemedlets interferens med den medicin som Andy tog mot tarmcancer.

Hälsoförhållandet försämrades och så småningom föll han i koma. Hans fru stod vid hans sida och försökte prata med honom, precis som läkarna hade rekommenderat. Men sedan fick kvinnan en idé för att göra något som hon var säker på att Andy skulle ha tyckt om.

Hon bad om att få ta med sin lilla hund Teddy till sjukhuset. Läkarna var överens, med tanke på det tillstånd som mannen var i.

Advertisement
Southampton Hospital Charity UK

Southampton Hospital Charity UK

Det var när Teddy såg Andy på sjukbäddsbädden som det ofattbara hände. Av spänningen över att se honom igen efter så lång tid skällde den lilla hunden några gånger vilket gjorde att Andy vaknade från det tillstånd av koma som han befunnit sig i framtills bara några minuter tidigare.

Förmodligen fanns det ingenting som kunde göra honom lyckligare än ett besök från hans pälsbeklädda lilla vän. Nu berättar Andy glatt för alla att han räddat den lilla Teddy, men att det i slutändan var ömsesidigt. Vi kan inte veta hur historien skulle ha slutat om Teddy inte hade klivit in över sjukhusets tröskel, men vi kan bara fundera över den magnifika effekten som hans närvaro hade på husse.

Idag ingår Teddy i sjukhuspersonalen där mannen var inlagd. Han är faktiskt en terapihund som följer med patienter på deras fysiska och psykiska rehabiliteringsresa, precis som han gjorde med sin husse efter det att han vaknat.

Hundar är inte bara husdjur, de kan få våra hjärtan att vibrera och påminna oss om hur vackert livet är!

Advertisement