Män med skägg? De tenderar att vara mer otrogna och mer problematiska enligt en undersökning

av sofia

24 April 2019

Män med skägg? De tenderar att vara mer otrogna och mer problematiska enligt en undersökning
Advertisement

För några år sedan bevittnade vi skäggets återkomst på männens ansikten, ett attribut som har förknippats med manlighet sedan antikens tider. Det finns många studier som har visat inflytandet av skägget på hur en person uppfattas, men ny forskning lägger till ännu en gemensam egenskap hos män som bryr sig om sitt skägg. Det visade sig faktiskt att de skulle vara mer benägna att vara otrogna och vara problematiska i ett förhållande.

via Science Direct

Advertisement
Siavash Ghanbari/Unsplash

Siavash Ghanbari/Unsplash

Oavsett om det är kort, lång, kvadratisk eller spetsig på hakan, spelar det ingen roll, verkar det som enligt undersökningen som publicerats i tidningen Evolution and Human Behavior som säger att män med skägg har större benägenhet att vara otrogen.

Förklaringen kommer här: Enligt forskarna som genomförde studien skulle män som har mer eller mindre noggrann vård för sitt estetiska utseende, särskilt för skägget, utveckla ett större ego som skulle få dem att bli mer självsäkra när det gäller kvinnor.

Advertisement
 Drew Hays/Unsplash

Drew Hays/Unsplash

Enligt studien rör denna förmåga så många som 47% av män med skägg. Det finns också en annan faktor som skulle bidra till otrohet hos skäggiga män, nämligen att ur kvinnans synvinkel skulle skägget på männens ansikte uppskattas lite extra eftersom det är en symbol för virilitet, ger känsla av beskydd och en benägenhet till att bli en bra pappa.

Ett mycket provocerande resultat som nödvändigtvis måste jämföras med verkligheten, där det verkligen inte finns något som tyder på att alla män med skägg har varit otrogna eller kommer att bedra sin partner bara för att de gillar att ta hand om sitt utseende!

Källa:

Advertisement