Att promenera raskt hjälper dig att gå ner i vikt - här kommer några tips för att göra det på rätt sätt

av sofia

06 April 2019

Att promenera raskt hjälper dig att gå ner i vikt - här kommer några tips för att göra det på rätt sätt
Advertisement

Du har nog ofta fått höra att promenader är ett alternativt sätt att gå ner i vikt och bränna överflödigt fett och kanske började du omedelbart promenera för att nå dina fysiska mål.

Det är sant att du kan gå ner i vikt genom att gå, men först och främst behöver du veta hur och hur mycket du ska gå, detaljer som, i det speciella fallet, gör en stor skillnad.

Du har säkert också frågat dig själv, vilken takt ska jag gå i? Hur många kilometer måste jag gå? Hur många gånger i veckan måste jag gå? Här är alla svar du behöver veta för att förvandla promenaden till en fettförbränning.

via medicalnewstoday.com

Advertisement
pixabay

pixabay

Jämfört med löpning och andra aktiviteter är promenader utan tvekan ett mycket mjukare sätt att få kroppen att förflytta sig. Om du inte har tillräckligt med erfarenhet eller om du har vilat länge, kan promenader undvika sträckningar eller andra typiska skador hos dem som plötsligt börjar springa.

Det är också en aktivitet som är öppen för alla åldrar och bara har få biverkningar. Det är ett bra sätt att börja och genomföra ett succesivt mer intensivt träningsprogram.

Men det räcker inte att ta på sig skor och börja gå, eller åtminstone räcker det inte om målet är att få din kropp tillbaka i form.

I allmänhet måste man gå i minst 45 minuter om dagen för att göra det till en användbar aktivitet för både kroppen och sinnet. Det bör dock tilläggas att skillnaden inte beror så mycket på tiden som på promenadens intensitet.

Med hänsyn till din startnivå är den idealisk att alternativa ytor med olika höga backar, för att få igång cirkulationssystemet och arbeta med varierande intensitet. Uppfarter och nedfarter, slättar och kullar  är därför det bästa sättet att gå på en promenad.

När det gäller avstånd rekommenderas att täcka mellan 5 och 7 km eller 10 000 steg.

Självklart måste man ta hänsyn till dessa indikationer, precis som i alla andra sporter, för att man ska få en ordentlig fettförbränning.

Promenad fortsätter att vara det enklaste och mest rekommenderade sättet för att börja röra på sig, försöka reparera skador som orsakas av stillasittande livsstil. Men se till att du gör det på rätt sätt!

Advertisement