Det här paret bestämde sig för att fira sitt bröllop genom att bjuda 200 människor i svårighet på middag

av sofia

05 April 2019

Det här paret bestämde sig för att fira sitt bröllop genom att bjuda 200 människor i svårighet på middag
Advertisement

Varje förälskat pars dröm är att gifta sig och ge en oförglömlig fest för släktingar och vänner. Men det här är inte vad dessa två hade tänkt på för att fira den lyckliga händelsen.

Invånarna i den brasilianska staden Guarapari, Ana Paula Meriguete, en 23-årig sångerska och Victor Ribeiro, en 24-årig idrottslärare, bestämde sig för att fira sitt bröllop på ett annorlunda sätt och erbjuda middag till några behövande familjer i staden. Med enorm framgång och deltagande.

via Estadao

Advertisement

Ana och Victor har dejtat sedan 2016 och i samband med bröllopet som ägde rum i februari 2019 bestämde sig det unga gifta paret för att hämta inspiration från orden från en berömd brasiliansk sång som uppmanade dem att ha ett gott hjärta och hjälpa de mest behövande:

Om en middag du vill hålla,

bjud inte in vänner, bröder eller något annat.

Gå på gatan på jakt efter dem som inte kan belöna dig,

och din gest kommer att minnas av Gud.

Beslutet som gjordes av Ana och Victor spreds omedelbart bland släktingar och vänner, entusiastiska över den solidaritetskedja som initiativet startade i hela staden Guarapari. Släktingar, vänner och enkla medborgare bestämde sig för att hjälpa till med att organisera bröllopsmiddagen. Vänner anlitade ett band med live-musik, ett företag lånade ut stolar, en annan lånade ut handdukar och möbler, några frivilliga hjälpte till och andra lagade middag. Framgången och deltagandet i evenemanget var extraordinärt.

Advertisement

Välgörenhetsmiddagen ägde rum en vecka efter Ana och Victors äktenskap på Santa Monica Social Center och deltagande från behövande familjer nådde det oväntade antalet 200 personer som satt vid borden.

Paret, som redan är involverat i flera sociala projekt i staden i samband med den församling som de deltog i, hade ingen svårighet att förvandla festen till något som konkret kan hjälpa behövande människor i den stad där Ana och Victor bor.

Ana och Victor såg glädjen i ögonen på mer än 200 behövande människor och förstod omedelbart att de hade gjort rätt. Guarapari-paret har redan firat julafton och ätit frukost med hemlösa i deras stad och tack vare allt som de har uppnått i livet, är deras beslut att fortsätta att göra välgörenhet starkare än någonsin!

En extraordinär lektion om omtanke och mänsklighet som alla borde ta som lärdom om livet och kärleken för dem som behöver oss mest.

Advertisement