Därför känner sig en empatisk människa illa till mods när den står inför en falsk människa

av sofia

05 April 2019

Därför känner sig en empatisk människa illa till mods när den står inför en falsk människa
Advertisement

Att vara empatisk betyder att ha en extraordinär förmåga men samtidigt en besvärlig gåva. Dessa individer uppfattar andras känslor som om de var deras egna, även från de människor som inte är medvetna om att de sänder ut särskilda vibrationer. De absorberar allt, utan filter, så de måste alltid uppmärksamma vem de har i sin omgivning, eftersom vissa människors närvaro och beteende kan vara både en källa till välbefinnande och frustration.

Advertisement
Därför känner sig en empatisk människa illa till mods när den står inför en falsk människa - 1

När ett empatisk människa är i en falsk individs närvaro kan den förstå det direkt, även på en omedveten nivå. Faktum är att det kan hända att personen i fråga uppträder på ett helt normalt sätt och är snäll och vänlig. Men av någon märklig anledning börjar den empatiska personen känna ett starkt obehag, en obehaglig känsla som inte sällan gör att den till och med mår dåligt.

Förklaringen är att att det sjätte sinnet är aktiverad, den medfödda förmågan att upptäcka vem som inte är uppriktig, just för att empati är praktiskt taget på andra sidan spektret jämfört med dem som inte är uppriktiga och autentiska. Det här är två "arter" som stöter bort varandra, så de kan inte vistas länge i samma miljö utan att komma i konflikt.

En empatisk person skulle kunna hantera en falsk person, den är till och med ett naturligt motgift mot falskhet. Han föredrar dock nästan alltid att hålla sig borta för att skydda sin psykiska och fysiska hälsa. Att vara så känslig innebär att man kontinuerligt utsätter sig för känslor som inte alltid är trevliga och detta kan undergräva det goda humöret och inre tillståndet.

Advertisement
pxhere

pxhere

Alternativet är enkelt, nämligen att fylla sitt liv med människor som är så öppna och transparenta som möjligt, som kan avge positivitet, omtanke och kärlek. Empatiska människor är ständigt i kontakt med sina egna känslor och andras, så de måste vara bland dem som kan garantera dem lugn och näring för själen. Narcissister och arroganta människor är som deras "kryptonit" och de lider mycket om de tvingas ta itu med det för ofta. Den fysiska och psykiska hälsan hos en empatisk människa bestäms av kvaliteten på de relationer den skapar.

Advertisement