Energitjuvar, 5 sätt att känna igen dem på direkten... och ta avstånd från dem

av sofia

06 April 2019

Energitjuvar, 5 sätt att känna igen dem på direkten... och ta avstånd från dem
Advertisement

Alla människor är gjorda av energi och deras interaktion är ett utbyte av detta flöde. Det finns emellertid fall där det bara strömmar i en riktning, vilket ger en känsla av trötthet vars orsak man inte förstår. När detta händer befinner vi oss i närvaron av "energitjuvar", personen som ofta oavsiktligt kompenserar deras brist på balans genom att stjäla emotionella resurser från andra. Här är de 5 beteenden som kan hjälpa till att avslöja dem.

Advertisement
Unsplash

Unsplash

  • Opportunism. Vissa personer skapar personliga eller professionella relationer enbart för sin egen skull. Dessa relationer bygger inte på respekt, vänskap eller det verkliga nöjet i att vara tillsammans, men bara på de fördelar de kan dra. När de får vad de vill, förflyttar de sig och fortsätter till nästa offer. Det kommer säkert att hända att du träffar någon i livet som går hemifrån på morgonen med tanken att skapa problem. Sådana människor har ett medfött behov av att utagera sin ilska och frustration och letar efter ett skäl till strid och drar in alla inom räckhåll i tröttsamma och jobbiga diskussioner.
  • Spela offer. Det är normalt att vara lite nere ibland och att behöva tröst, det är annorlunda när du är så uppe i ditt eget humör att du bara berättar om din egen olycka. Dessa individer tenderar att tala exklusivt om sig själva och har inget intresse av vad som händer med andra. De söker och absorberar andras positivitet utan att någonsin ge någonting i gengäld.
  • Sarkasm. Att veta hur man skrattar och avdramatiserar är en väldigt användbar gåva för att mildra livets börda, en annan sak är att göra sig rolig på andras bekostnad för att må bättre. Det finns de som använder skarp ironi även på ett olämpligt sätt och när det inte är okej, är det bättre att hålla sig borta från dessa människor.
  • Avund. När man känner uppriktig beundran för någon är det normalt att man vill vara likadan, det här är en hälsosam känsla som driver och motiverar en för att bättra sig. Den mörka sidan av denna känsla är avundsjuka, det vill säga en önskan om att den andra "förlorar" sin lyckliga status snarare än att arbeta på sig själv för att höja sin egen.
Advertisement
Energitjuvar, 5 sätt att känna igen dem på direkten... och ta avstånd från dem - 2

Den energi som varje person har är värdefull, den måste skyddas och inte slösas bort, eftersom välbefinnande och psykofysisk hälsa är beroende av det. I många fall är energitjuvar inte medvetna om vad de gör, de uppträder på så sätt omedvetet, men det betyder inte att de kan eller bör få göra det.

Vi måste lära oss att känna igen negativa egenskaper och beteenden för att undvika att dessa individer eller hindra dem från att utöva sitt skadliga beteende. Ett annat användbart tips är att mata sin inre eld genom att lösa konflikter och ständigt söka balans.

Advertisement