Det första du ser på bilden kan avslöja något om din personlighet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Det första du ser på bilden kan avslöja…
Lyckliga par pratar inte om sin relation på sociala medier Ibland är det bättre att lita på det vi känner och inte på det vi tänker

Det första du ser på bilden kan avslöja något om din personlighet

2.056
Advertisement

Hjärnan bearbetar bilder mycket snabbt, vilket framgår av resultaten av en studie. Genom att låta några bilder rulla lyckades deltagarna känna igen de som var kvar på skärmen i 13 millisekunder. Det betyder att även om vi inte verkar uppmärksamma vår omgivning, ignorerar vår hjärna ingenting, utan lagrar allt som passerar framför våra ögon.

Vi kan således säga att det första vi ser på en bild kan avslöja en sida av vår personlighet.

image: psicologia

Låt oss försöka med den här illustrationen: Vad är det första du ser?

Du ska inte stanna upp och fundera över svaret, utan ärligt bara säga det första som ögat - eller snarare sinnet - uppfattar. Din hjärna kommer instinktivt att söka den mest kända figuren.

Snigeln

image: pexels

Du är en lugn person, som fattar saker och ting långsamt och tänker länge innan du fattar ett beslut. På det här sättet undviker du många problem. Samtidigt föredrar du att odla varaktiga kärleksförhållanden och när du väl har valt en person som din vän är det för alltid. Du är tålmodig och du kan lyssna, därför söker andra människor dig för att prata av sig och be om råd. Men låt inte andra dra nytta av din tillgänglighet och  dra inte ut på det för mycket när du känner att någon inte passar dig. Var försiktig så att du inte verka arrogant med ditt beteende och underskatta inte andra.

Advertisement

Dödskallen

Du lever i ett tillstånd av larm och oro. Du föredrar att vara medveten om vad som omger dig - och om dig själv - för att du då tror dig ha kontroll över situationen. Som ett resultat tycker du inte om överraskningar, även om du inte vill såra andras känslor. Denna agitation är inte alltid en dålig sak, i själva verket när du känner dig pressad släpper du ut all din kreativitet. Därför tenderar du att leta efter den där känslan av adrenalin som driver dig till att ge ditt bästa, även om det innebär att du tar på dig en god dos av stress - men det spelar ingen roll, för dig är det ingen skillnad mellan en semester för att ha kul och koppla av och någon dag ledig från jobbet.

Det här är två väldigt olika personligheter, men människan utvecklas ständigt. Det kan vara så att om du ser på samma bild igen om ett tag, kommer du att urskilja den andra figuren på bilden först och att du kommer att vara annorlunda än innan.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack