Det bör inte vara dina mål utan istället dina värderingar som styr dina livsval - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Det bör inte vara dina mål utan istället…
Tack för att du slet mig i bitar, för nu är jag starkare än innan Barn med känslomässiga brister uppvisar ofta dessa 3 beteenden

Det bör inte vara dina mål utan istället dina värderingar som styr dina livsval

240
Advertisement

Om livet är en resa, får vi ibland känslan av att resa enligt andras indikationer. Vi fattar beslut som dikteras av behovet av människorna runt omkring oss och tar vägar som strider mot våra värderingar och som inte passar oss. Som ett resultat av detta är vi inte medvetna om att leva ett liv som inte är vårt.

Man borde inte leva efter mål men enligt värderingar. Eftersom värderingarna i livet är permanenta och markerar de vägar vi tar i livet.

image: pexels.com

Det har visat sig att människor på sin dödsbädd ångrar 5 saker:

1. De ångrar att inte ha levt ett liv i harmoni med sig själva utan istället enligt vad andra ville ha.
2. De ångrar att de spenderat för mycket tid på jobbet och för lite på nära och kära.
3. De ångrar att inte ha uttryckt sina känslor vid rätt tidpunkt.
4. De ångrar att ha försummat sina vänner.
5. De ångrar att inte ha varit lyckliga nog.

Människor ångrar att ha slösat bort sina liv, försummat sina nära och kära utan att ha uttryckt sina verkliga känslor och utan att ha ägnat tillräckligt mycket tid åt det som verkligen betyder något för dem.

image: pexels.com

Men det är möjligt att vända rutten.

Det handlar om att hitta våra värderingar och fastställa korta och långsiktiga mål som ger mening åt det liv vi vill leva. Det första steget är att identifiera värderingarna, de mål som kommer att följa är ingenting annat än konsekvenserna av dem. Om vi bestämmer vilka värderingar vi är stolta över kommer det inte att finnas några val vi kan ångra i framtiden. Att leva konsekvent med hänsyn till sina värderingar kräver hårt arbete, men i slutändan får man igen det i form av tillfredsställelse över att ha levt exakt det liv som man ville ha.

Lycka är ett val! Vi måste övervinna rädslan för förändring och släppa taget om vanor som ger missnöje. Den tid vi spenderar på att få andra att tro att vi är lyckliga kan användas till att verkligen vara lyckliga!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack