5 underbara saker som sker i din själ när du börjar simma

sofia

23 Januari 2019

5 underbara saker som sker i din själ när du börjar simma
Advertisement

Simning sägs vara en komplett sport och det är sant. Inte bara för att det, jämfört med andra fysiska aktiviteter, involverar många fler muskler och är utmärkt för att utveckla resistens, musklerstyrka och för det kardiovaskulära systemet, men framför allt ger det många fördelar ur ett psykologiskt perspektiv.

Faktum är att vatten utövar en vitaliserande effekt på nervsystemet. Därmed, genom att simma, frigör man sig från ångest och stress och utvecklar istället positiva tankar, såsom uthållighet och tenacitet.

Simning ger 5 fördelar för psyket hos dem som utövar det.

via lamenteesmaravillosa.com

Advertisement

Unsplash

  • 1. DET REDUCERAR STRESS. Den avkopplande effekten kommer från det ökade flödet av syre till musklerna, vilket tvingar en att reglera andningen. Vidare främjar simning förnyelsen av hjärnceller i områden som hotas av kronisk stress
  • 2. GER ENERGI. Till skillnad från andra sporter, stimulerar simning kroppen, så pass mycket att experterna rekommenderar att träna simning på morgonen, för att börja dagen bättre.
  • 3. STÄRKER SJÄLVKÄNSLAN. Simning tillåter dig att bränna överflödigt fett och ökar muskeltonus. I sin tur leder dessa synbara fysiska resultat till ökat självförtroende och självkänsla.

Unsplash

  • 4. ÖKAR HJÄRNANS KRAFT. Kardiovaskulär träning syresätter hjärnan mer effektivt och därigenom förbättras dess prestanda och koncentrationen ökar.
  • 5. ÄR ANTIDEPRESSIVT. Trots att det är en individuell sport är lektionerna ofta gruppbaserade och detta är en socialiserande upplevelse för deltagarna. Dessutom orsakar simning frisättningen av endorfiner och neurotransmittorer, såsom serotonin, känd som hormonet för lycka och glatt humör.Behöver du fler skäl att anmäla dig till poolen?
Advertisement