Detta är tydliga tecken på att du funnit en gentleman - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Detta är tydliga tecken på att du…
Personer som ständigt är i konflikt med andra är i verkligheten i konflikt med sig själva 20 visdomsord från den japanska traditionen som kommer att öppna upp dina ögon

Detta är tydliga tecken på att du funnit en gentleman

Av sofia
1.899
Advertisement

Uttrycket "gentleman" kommer från det latinska ordet gentilis och finns på många språk, som franskans -gentilhomme, spanskans gentilhombre, engelskans gentleman och portugisiskans gentilhomem. I sin ursprungliga form betecknade ordet en utbildad man av god familj. Både i Frankrike och i Storbritannien användes denna benämning för legitimt ädla män, till skillnad från de män som blivit det senare.

För närvarande hänvisar termen gentleman till en person som beter sig korrekt, respektfullt och elegant. Tyvärr har gentlemän idag blivit alltmer sällsynta, som vita flugor. Här är några beteenden som gör det möjligt för oss att känna igen dem.

image: Unsplash

En gentleman är en snäll, tålmodig man, vars särskiljande egenskap är uppmärksamhet gentemot andrai sin närhet. Det är en man som ställer sig upp för att överlåta sin stol till en kvinna eller en äldre person. Han är den som bryr sig om ditt sinnestillstånd och som upprätthåller dig både i ord och i handlingar.

En gentleman säger alltid sanningen då han är en ärlig person som älskar att skämta och provocera på ett smart sätt, men som inte tappar bort sig i skvaller och vulgaritet. Faktum är att han aldrig pratar om det intima förhållandet han har med sin kvinna med någon annan och avslöjar heller inte detaljerna om deras förhållande för att undvika att skämma ut henne.

En gentleman håller alltid sitt ord och visar det med sina handlingar. Om han säger att han kommer att göra något, kommer han troligtvis att fullfölja det. Han vet hur man lyssnar och ger råd samt beter sig på ett vänligt sätt med andra, även de som beter sig oförskämt.

En gentleman oroar sig för säkerheten hos dem i hans omgivning in i minsta detalj. Han är den typen av man som ger dig utrymme och respekterar dig, men som samtidigt får dig att känna hans närvaro och hans beskydd om du behöver det.

image: Maxpixel

En gentleman är alltid punktlig, han kommer aldrig att låta dig vänta på hans ankomst.

En sann gentleman är alltid väluppfostrad. Orden "tack" och "snälla" är alltid närvarande i hans ordförråd. Han föredrar att vara tyst snarare än att bli offensiv, även i en konflikt. Han står upp när han måste skaka någons hand och erbjuder sig att bära tunga väskor eller en enkel matkasse. Kort sagt är gentlemannen den som, genom gester som ofta inte är blatanta, ger dig en känsla av säkerhet och får dig att känna dig som hemma.

Så, om du har turen att träffa en sådan man så bör du hålla hårt i honom och se till att inte låta honom fly!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack