Det falska "goda livet" som många människor känner ett behov av att visa upp - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Det falska "goda livet" som många människor…
Att ha tålamod, alltså konsten att kunna vänta, lönar sig alltid En av de mest kända psykologerna i världen ger oss 22 regler för att förbättra vår livskvalitet

Det falska "goda livet" som många människor känner ett behov av att visa upp

982
Advertisement

Sedan sociala mediers uppkomst har en kategori människor uppstått som känner ett såpass starkt behov av att visa upp sig som något de egentligen inte är, att de i slutändan tappar bort sig själva. Dessa människor följer enbart sin fåfänga och påbörjar en enkelresa mot skärmen.

Med alla dessa lögner, för att framstå som något man egentligen inte är, slutar det med att man förlorar verklighetsuppfattningen. Dessa människor använder sociala medier för att ge en falsk bild av sig själva enbara för att "göra ett gott intryck" på andra.

image: Unsplash

De låtsas vara lyckliga när de inte är det, att de äger gud vet vad när de i verkligheten inte har något som får dem att må bättre än andra och inleder en tävling med andra människor där de egentligen redan besegrats från början. Då börjar de publicera bilder på sociala medier som är retuscherade, familjer som alltid ler och roliga fester för att söka efter godkännandet från andra, i jakten på likes och förlorar verklighetsuppfattningen.

Slutligen blir allt detta ett slags missbruk och man tenderar att överdriva mer och mer.

Olyckligtvis mäts människors glädjenivå allt oftare av antalet likes eller hjärtan som tas emot på ens Facebook-profil. Dessa beteenden, förutom att lura många, skapar frustration hos andra.

Men livet är inte perfektion, det borde vi alla veta vid det här laget. Men på sociala medier låtsas de ha perfekta liv och försöker skapa avund hos andra människor.

Det är ju inte på det här sättet, genom att låtsas, som man blir bättre, lyckligare mer accepterad och älskad. Det är själen som borde vara stor och lycklig och inte det retuscherade fotot på sociala medier.

Låt oss därför inte tillåta fåfänga att hindra oss från att vandra på sanningens väg. Endast den sistnämnda bör vi visa för andra, även om det inte ger oss några likes. Vår sanna jag är det enda vi borde visa upp.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack