Att ha tålamod, alltså konsten att kunna vänta, lönar sig alltid - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att ha tålamod, alltså konsten att…
Använd ditt förflutna som en trampolin att ta avsats från, inte en soffa att ligga på Det falska

Att ha tålamod, alltså konsten att kunna vänta, lönar sig alltid

642
Advertisement

"Tid är pengar" är det moderna samhällets ledmotiv, vilket uppmuntrar oss till att inte stanna upp och upprätthålla en frenetisk takt i livet som också är destruktivt. I själva verket desto mer vi försöker öka takten, desto mer känner vi oss trötta, frustrerade och lidande för det vi ännu inte har uppnått. På detta sätt kommer vi aldrig att kunna känna oss nöjda, stolta och glada.

Till skillnad från vad vi får höra, är det dock bra att sakta ned, lära sig värdet av väntan och tålamod, som - för att säga det med Kants ord - är "de svagas styrka, medan otålighet är de starkas svaghet".

image: Max Pixel

Med dessa accelererade rytmer lär samhället oss att odla otålighet och driver oss till att tro att vi kan förutse morgondagen, men i själva verket är vad som händer att vi förlorar nutiden och samlar på oss stress. Det som vi istället borde lära oss är att "vänta", eftersom inte allt är som vi vill eller kan erhållas direkt.

Detta innebär att erkänna tålamod som den dygd som lär oss hur man respekterar livets naturliga rytm, utan att tvinga eller hetsa, utan istället bara njuta av nuet, även om det innebär att behöva vänta. Vi måste därför leva i nuet på ett medvetet sätt, det vill säga med den säkra och fridfulla övertygelsen att framtiden kommer att bli så som vi vill att den ska bli, förutsatt att den åtföljs av god praxis.

image: pexels

Att vara tålmodig betyder inte att låtsas vara optimistisk, men att hålla sig lugn och förlita sig på att saker kommer att hända vid rätt tidpunkt och låta händelserna flöda. Denna attityd gör att vi rör oss med livets rytm, vilket inte innebär ett passivt beteende, utan snarare att man gör medvetna val och avstår vissa saker.

Ett minst sagt mer hälsosamt sätt att leva, men också effektivt och fruktbart. Faktum är att endast genom att följa den naturliga rytmen och genom att leva i nuet på ett medvetet sätt kan vi utnyttja möjligheterna när de inträffar, vilket är den rätta stunden - varken förr eller senare.

För, som Benjamin Franklin sa, "Den som har tålamod kommer att uppnå det hon/han vill ha."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack