Ge din tid enbart till dem som förtjänar det, för du kommer aldrig att få den tillbaka - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ge din tid enbart till dem som förtjänar…
Enligt psykologerna gör föräldrar som uppfostrar sina barn på ett sunt sätt dessa 5 saker Att älska, konsten att ta hand om sin partner

Ge din tid enbart till dem som förtjänar det, för du kommer aldrig att få den tillbaka

213
Advertisement

Tiden går oupphörligt, men ofta är vi inte fullt medvetna om dess betydelse. "De som har tid väntar inte på tiden", från detta gamla ordspråk kommer en tanke: hur många saker gör vi egentligen som slösar bort vår tid? Hur många gånger har vi gett vår tid till någon som inte förtjänar det i slutändan? Det är viktigt att komma ihåg att all den tid som spenderats dåligt inte kommer åter! Vi måste därför lära oss hur man bör investera sin tid.

Vi har alla en bank, som heter TID. Varje morgon ger banken oss 86.400 sekunder och varje kväll tar den bort det belopp vi inte har investerat i ett bra syfte. Denna bank upprätthåller inget saldo och tillåter ingen återintegration. Varje dag öppnas ett nytt konto. Varje natt eliminerar dagens saldo. Om vi ​​inte använder de deponerade pengarna så är förlusten vår. Vi kan inte gå tillbaka. Den tid vi ägnar oss åt någon eller oss själva måste beräknas som en ekonomisk investering.

Tiden går, men vi är ofta inte medvetna om hur viktig den är.

image: unsplash

Tiden kan inte omvandlas till någon valuta eftersom den är en oskattlig tillgång som inte kan köpas för pengar. Den tid som en vän tillägnar oss, till exempel, har inget värde. Men vi måste på samma sätt vara uppmärksamma på hur man investerar vår tid och bara ge den till människor som verkligen uppskattar den.

Tid krävs inte, den accepteras som en present. Tyvärr uppskattar vi inte alltid den tid som någon ger oss för att lösa vårt problem och beter oss ytligt. Självklart får vi inte heller göra misstaget att tvinga andra att spendera tid med oss.

Den som ägnar dig sin tid ger dig lite av sitt liv. Tiden tigger man inte om, än mindre köper eller kräver. Men vi måste också förstå vem vi ägnar vår tid till. Förtjänar alla de människor vi umgås med denna gåva?

Vi bör inte dela vårt liv med de som inte uppskattar den.

image: unsplash

Vi måste lära oss att vara mer avundsjuk på våra ögonblick i livet. Låt oss därför inte dela vår tid med dem som inte uppskattar vår närvaro, men bara är med oss av formalitet.

Låt oss ta avstånd från dem som tycker om att "döda tid", för det är ingen tvekan om att det är en negativ person som inte gör något särskilt värdefullt med sin tid och därför slösar vi även vår tid.

Carl Gustav Jung sa: "Jag saknar inte de människor som jag förlorade med tiden, men jag saknar tiden jag förlorade med vissa människor, för människorna var inte mina, tiden jo."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack