Att sjunga varje dag sänker stressnivån och ökar din livslängd enligt forskarna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att sjunga varje dag sänker stressnivån…
Känsliga människor lyssnar inte med öronen, de lyssnar först främst med hjärtat Enligt traditionen har en gudmor och en gudfar en viktig roll i ett barns liv - detta är deras uppgifter

Att sjunga varje dag sänker stressnivån och ökar din livslängd enligt forskarna

Av sofia
651
Advertisement

Ny forskning säger att det att sjunga varje dag minskar stressnivån och förlänger livet. Dessutom kan musik lindra smärta, hjälpa människor att arbeta bättre och verka avslappnande. För att citera Jimi Hendrix: "Musiken ljuger inte. Om det finns något som behöver förändras i denna värld, så kan det bara ske genom musik ". Ett av de bästa sätten att dra fördela av musik är genom att sjunga. Forskning inom detta område har visat att sång kan förbättra vår hälsa, göra oss gladare och till och med förlänga våra liv.

image: maxpixel.net

Att sjunga är också bra för hjärnan då den tillåter kroppen att ge ifrån sig endorfiner, som får oss att må bra och oxytocin, ett hormon som minskar stress och ångest. Oxytocin minskar också känslor av depression och ensamhet, vilket gör att vi känner oss mer kopplade till världen och det är just därför att sjunga med andra människor får oss att känna oss ännu bättre!

En studie som genomfördes av forskare vid Göteborgs universitet har visat att personer som sjunger tillsammans blir så sammankopplade att deras hjärtslag synkroniserad.

Att sjunga kräver också att man är djupt koncentrerad på sin andning, som påverkar viktiga muskelgrupper i överkroppen, något som är utmärkt för både lung- och kardiovaskulär hälsa.

 

Björn Vickhoff, forskaren som samordnade studiegruppen, sa: "En låt är en form av regelbunden och kontrollerad andning, eftersom utandningen sker under verserna och inandningen sker mellan dem. Det ger dig mer eller mindre samma effekt som yoga andning. Det hjälper dig att slappna av och det finns indikationer som tyder på att det även är fördelaktigt för hjärtat. Därför kan man argumentera att sjunga är bättre än att träna yoga! ".

Forskning har också visat att sång producerar låga nivåer av kortisol, minskar stress och förbättrar vårt immunförsvar.

Slutligen fann en gemensam studie av Harvard och Yales universitet som genomfördes 2008 att sjunga ökar livslängden.

Så vad väntar vi på? Låt oss börja sjunga!

 

Tags: VetenskapSångHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack