Att sova mycket under helgen är bra för hälsan och förlänger livet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att sova mycket under helgen är bra…
Den här madrassen är nästan 4 meter bred och är designad för en hel familj 16 skäl för vilka Skorpionen är ansedd som ett av de starkaste stjärntecknen

Att sova mycket under helgen är bra för hälsan och förlänger livet

Av sofia
813
Advertisement

När helgen är på ingång organiserar människor sina dagar med tusen aktiviteter och åtaganden som inte kan göras under veckan. Men om du är den där typen av människa som tänker på helgen och bara fantiserar om många timmars sömn, så är du inte lat utan investerar bara i din hälsa.

Att bekräfta detta är en svensk studie, enligt vilken återhämtning av sömn under helgen är bra för din hälsa.

image: pixabay.com

Undersökningen analyserade hur sömnbrist påverkar folks hälsotillstånd och man kom fram till att de som inte sover tillräckligt många timmar per natt, cirka 6 timmar, utsätts för 65% större risk för att utveckla sjukdomar av olika slag vilket minskar livslängden.

De som å andra sidan får mellan 7 och 8 timmars vila per natt har ett bättre hälsotillstånd och en längre livslängd. De som emellertid inte får tillräckligt med sömn under veckan, kan kompensera under helgen. Enligt studien är det viktigt att sova så mycket som du behöver under de dagar då du inte arbetar, för att återställa både kropp och själ.

Överdriv dock inte, hälsoriskerna finns både för de som inte sover tillräckligt och de som sover för mycket. En långvarig vistelse under lakanen är förknippad med hjärtcirkulationssjukdomar, även om det måste röra sig om en vana för att det ska utgöra en fara.

Sammanfattningsvis behöver du inte ha skuldkänslor, att sova mycket under helgen är inte att vara lat utan att ta hand om sig själv!

Källa:

https://www.theguardian.com/science/2018/may/23/weekend-lie-ins-could-help-you-avoid-an-early-death-study-says

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack