"Jag hatar min mammas telefon" den här elevens uppsats får oss att tänka på hur starkt vi påverkas av teknik - TittaPaVideon.se
x
"Jag hatar min mammas telefon" den här…
Hemligheten för att leva bra? Räkna med dig själv och förvänta dig ingenting av någon annan Om du är en stark person har du din mamma att tacka för det

"Jag hatar min mammas telefon" den här elevens uppsats får oss att tänka på hur starkt vi påverkas av teknik

13 December 2018 • Av sofia
8.678
Advertisement

REDS. ANM. I en föregående version hade vi skrivit att det rörde sig om en flicka, men i lärarens inlägg refererar hon enbart till "en elev".

En grundskolelärare i Louisiana vid namn Jen Adams Beason tilldelade en dag sina elever i andra klass en mycket enkel uppgift. Hon bad dem skriva en kort uppsats där eleverna skulle berätta om en uppfinning som de inte tyckte särskilt bra om och förklara orsaken bakom.

Läraren kunde dock inte ha vetat att hon, bland alla de uppsatser som eleverna skulle ha lämnat in, skulle få läsa en uppsats som skulle röra henne på djupet. En elev berörde ett så pass viktigt och aktuellt ämne att läraren bestämde sig för att dela den på nätet för att ge vuxna människor en tankeställare.

"Jag hatar min mammas telefon"

En av hennes elever riktade sitt hat mot sina föräldrars smarttelefoner. "Jag gillar inte mobiltelefoner eftersom mina föräldrar använder dem hela tiden" skrev eleven i sin uppsats, där barnet definierade användandet av mobiltelefoner som "en mycket felaktig vana".

Uppsatsen fortsatte på samma linje och avslutades med en ganska deprimerande slutsats: "Jag hatar min mammas mobiltelefon och jag önskar att hon aldrig hade skaffat en" allt åtföljt av en teckning som avbildar en smarttelefon med ett X på och ett ledset ansikte.

Enligt lärarens vittnesbörd var barnets fall inte  isolerat. Faktum är att ytterligare 4 elever (av totalt 21) omnämnt mobiltelefonen som den mest hatade enheten och refererade - även om på ett mindre aggressivt sätt - till föräldrarnas överdrivna användande av den.

Eftersom problemet med smartphonemissbruk har uppstått fokuserar vi ständigt på den skada den kan göra på tonåringar och barn och har utelämnat vuxna. Faktum är att även de senare gradvis faller i fällan av sociala medier och meddelanden och detta skadar den interaktion de har med sina barn.

Händelsen som delats av denna lärare bör vi ta lärdom av och se som en uppmuntran. Låt oss ställa in telefonen på "offline" eller i tyst läge oftare. Låt oss uppmärksamma våra barn, lyssna på dem och försöka vara närvarande. Även om vi låtsas att vi inte märker det, ber våra barn desperat om det!

Advertisement
image: pxhere
Tags: TeknikBarn
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack