En autistisk kille bygger den största Titanic kopian någonsin av LEGO - TittaPaVideon.se
x
En autistisk kille bygger den största…
10 saker jag gör omedvetet för att jag blivit dåligt behandlad i det förflutna Ett företag erbjuder sina icke-rökande anställda 6 dagars semester som kompensation för rökpauserna

En autistisk kille bygger den största Titanic kopian någonsin av LEGO

08 December 2018 • Av sofia
6.704
Advertisement

Lego är de mest kända byggsatserna i världen, kända för att stimulera skapandet och fantasin i alla åldrar. Allt, eller åtminstone nästan allt kan byggas med dem och allt som krävs är de rätta bitarna, rätt design och en hel del tid och tålamod. Ingredienser som den lilla Brynjar Karl Bigisson hade när han bestämde sig för att bygga den största kopian i världen av Titanic. Ett stort projekt för den lilla 10-årige pojken, ett projekt som inte bara har gjort honom berömd utan även hjälpt honom att besegra sin personliga kamp mot autism.

Den största kopian av Titanic i världen, 8 meter lång och ca 1,5 meter hög, byggdes av en 10-årig pojke från Reykjavik, Island, med 56 000 Legobitar, efter cirka 11 månaders hårt arbete. Pojken som idag är 15 år heter Brynjar Karl Bigisson och har blivit en slags kändis för att ha byggt detta mästerverk. Passionen för de berömda legobitarna har alltid funnits där sedan han var 5 år. Brynjar har alltid byggt saker med Lego, allt från byggsatser med instruktioner och självproducerade projekt tills han slutligen bestämde sig för att bygga en enorm version av Titanic.

Självklart fick han hjälp och stöd från hela familjen. Farfar Ogmundsson arbetar som ingenjör och ritade upp projektet medan mamma Bjarney Ludviksdottir alltid har stöttat honom under de 11 månaderna. Donationer från familj och vänner hjälpte honom att köpa tillräckligt med Legobitar. För tillfället är Titanic inte längre på Island, utan har satt segel till USA där den ställs ut till slutet av 2019Titanic Museum Attraction.

Advertisement

Tack vare detta projekt lyckades pojken vinna sin personliga kamp mot autism, Brynjar har faktiskt alltid kämpat med detta problem och hans svårighet att kommunicera och relatera till andra. I skolan var han alltid utstött och straffades med dåliga betyg, så pass mycket att han behövde en stödlärare. Sedan han lyckats uppfylla sin dröm går det bättre för Brynjar i skolan, han behöver inte längre hjälp att studera och har lyckats integrera sig med sina klasskamrater!

 
 
 
 

Nu är pojken inte längre rädd för att ställa upp på intervjuer och delar sin erfarenhet med tusentals barn som lider av samma problematik som han själv, vilket gör hans mamma och hans familj ännu mer stolt!

Vad tycker du om denna enorma kopia av Titanic?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack