10 saker jag gör omedvetet för att jag blivit dåligt behandlad i det förflutna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 saker jag gör omedvetet för att…
7 uppmuntrande fraser som föräldrar kan använda sig av för att hjälpa sina barn att bli mer självsäkra En autistisk kille bygger den största Titanic kopian någonsin av LEGO

10 saker jag gör omedvetet för att jag blivit dåligt behandlad i det förflutna

Av sofia
1.313
Advertisement

Efter att ha lidit, blivit besviken och övergiven är det normalt att ens attityd gentemot livet och människor förändras. Man blir lite mer okänslig, försiktig och varför inte, mer realistiskt. Innan vi kastar oss in i något försöker vi läsa av många signaler som tidigare skulle ha underskattats och försöker att förutspå alla de tänkbara konsekvenser som ett val kan få och inte bara de som slutar med "och så levde de lyckliga i alla sina dagar".

Det här är 10 beteenden som är typiska för personer som har blivit dåligt behandlade alltför många gånger tidigare och nu, tack vare sina erfarenheter, beter sig på ett sätt som kan misstas för egoism. I verkligheten är det bara instinkten att beskydda sig själv och sätta taggarna utåt som en igelkott för att bättre dämpa slagen.

image: pexels.com
  • 1. Vi kan lukta oss till ondska hos människor från flera mils avstånd. Vi har träffat många elaka människor och sådana som velat utnyttja oss i det förflutna, vilket gör det lätt att identifiera dem. De beter sig alltid på samma sätt och med tiden har vi lärt oss att inte ge dem en enda minut mer av vår tid.
  • 2. Vi avslöjar inte våra känslor. Vi är inte kalla människor, det är bara att vi med tiden har utvecklat en misstro som leder oss till att vänta. Förmodligen, jämfört med andra människor, kommer det att ta längre tid att läsa av vår personlighet, men vi kommer slutligen att öppna oss för de människor som verkligen förtjänar att komma in i våra hjärtan.
  • 3. Vänlighet betyder allt. Alla människor kanske inte kommer överens, men det är inte världens ände.  Även när vi ogillar någon bör dock aldrig respekt och vänlighet saknas. Framför en hård och okänslig person spelar det ingen roll hur mycket charm eller sympati man har.
  • 4. Vi noterar allt gott och ont. Tack vare våra erfarenheter har vi lärt oss att aldrig utelämna någonting, varken det goda eller det onda. När ett förhållande blir kyligt märker vi det från första stund. Detsamma gäller de fall där någon har bestämt sig för att driva med oss ​​eller dölja något.
image: pixabay.com
  • 5. Ofta tar hjärnan över. De gånger vi följt vårat hjärta eller våran instinkt har vi lidit. Därför ålägger vi oss nu att vara mer rationella och använda hjärnan mer i ett förhållande. Ibland tar dock tankarna över och det är då vi blir paranoida. Folk omkring oss måste vara väldigt tålamodiga. Vi försöker återställa balansen mellan sinnet och känslorna.
  • 6. Vi är rädda för att lita på andra. Även när vi hittar en person som aldrig kommer att förråda vårt förtroende, är vi rädda för att visa oss för det vi är. Detta tillåter oss inte att på rätt sätt uppleva många vackra tillfällen men det är svårt att släppa kontrollen när såren fortfarande svider.
  • 7. Ofta tycker vi att vi inte är goda nog. Det händer mycket ofta att vi tar på oss skulden för något som har gått fel, i kärlek eller i vänskap. Vi kommer att tro att vi är problemet, att vi inte kan ha någon form av relation med andra. Vi måste anstränga oss för att komma ihåg att när en relation tar slut, ligger "felet" hos båda parter.
Advertisement
  • 8. Vi förlorar inte hoppet. Om det finns något som gör oss stolta över den typen av människor vi är så är det att hur många saker vi än gått igenom, har vi alltid fortfarande hopp inför framtiden. Andra skulle ha kastat in handduken för länge sedan, men vi är övertygade om att de människor vi mött hittills bara är bara en liten del av mänskligheten.
  • 9. Vi är försiktiga av en mycket god anledning. Folk säger att vi ska släppa kontrollen mer, att det räcker med att vara positiv för att få positiva erfarenheter. Tyvärr vet vi att så inte alltid är fallet. Om vi tittar tillbaka inser vi att det inte är skadligt att vara försiktig och att om något ska gå bra, kommer det också att göra det om man tar det långsamt.
  • 10. Vi har väldigt mycket att erbjuda. Även om vi är försiktiga och kalla ibland, ser vi fram emot att ge dem som förtjänar det, allt bra vi har att erbjuda. Vi har inte förlorat förmågan att älska på djupet, att leva i en saga. Just för att vi har upplevt lidande, vet vi hur vackert det är att släppa kontrollen och låta oss omfamnas av de människor som verkligen bryr sig om oss.
Tags: PsykologiKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack