Butiksägarens fru är sjuk så stamkunderna köper alla hans munkar varje morgon så att han kan gå hem till henne - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Butiksägarens fru är sjuk så stamkunderna…
Vilken blomma dras du till mest? Få reda på vad den säger om din personlighet Det här är vad mobbing orsakar - Smärtan hos en mamma som är trött på att hennes dotter hamnar på sjukhus

Butiksägarens fru är sjuk så stamkunderna köper alla hans munkar varje morgon så att han kan gå hem till henne

956
Advertisement

Med alla stora företag och köpcentrum börjar familjeägda små butiker och småföretagare världen över sakteliga att försvinna. Många utav dem har blivit tvungna att stänga sedan lång tid tillbaka. Marknadens nya regler siktar in sig på att möta kundernas behov till ett allt lägre pris och ofta klarar inte småföretagarna att uppfylla dessa krav och tvingas att stänga. Några klarar dock att stå emot den tuffa konkurrensen från de stora företagen, främst tack vare stamkunderna som inte överger dem. 

Den berättelsen vi nu vill dela med er handlar om just en liten butik i Kalifornien som numera har gått till historien i området Seal Beach, som sedan 40 år tillbaka säljer munkar till de som bor i området.

John Chhan och hans fru Stella kom från Cambodja till USA för 40 år sedan och öppnade en liten butik med munkar som fick namnet Donut City. Under många år gick verksamheten bra för paret, men sedan började försäljningen att gå sämre. Efter ett tag märker stamkunderna att Stella inte längre syns till i butiken. John sköter den numera själv. Många undrar vad som har hänt och snart får de reda på att kvinnan har drabbats av ett aneurysm och tvingas vara hemma.

Johns arbetsdag tar slut när munkarna är slutsålda. Sedan återvänder han hem till sin fru som är hemma för rehabilitering. De som är kunder sedan lång tid tillbaka vill hjälpa honom på något sätt men mannen vill inte ta emot pengar, så de beslutar tillsammans att de ska köpa så många munkar som möjligt av honom varje morgon så att han ska kunna gå hem så tidigt som möjligt. Det dröjer inte länge innan andra människor i området får reda på detta och många väljer att köpa sina sötsaker där istället för att handla från en större butik. Många beundrar det faktum att John valt att jobba hårt för att dra in de pengar som behövts istället för att starta en insamling. Mannen informerar alla de som stöder honom att hans fru sakta men säkert blir bättre och att hon nu återigen pratar skriver och äter. 

Allt detta på grund av att han kan vara vid hennes sida och samtidigt tjänar pengar genom att sälja sina (eller snarare deras) munkar, utan att bli tvungen att sälja deras lilla företag. Det finns ett stort behov av altruism i världen och dessa trogna kunders handlande är verkligen ett vackert exempel på det!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack