En hund hittar en påse och drar till sig sin ägares uppmärksamhet och räddar därmed en människas liv - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En hund hittar en påse och drar till…
Riktiga vänner behöver man inte träffa varje dag, man kan även vara ifrån varandra utan att något förändras 8 misstag som du inte visste att du gjorde med din diskmaskin

En hund hittar en påse och drar till sig sin ägares uppmärksamhet och räddar därmed en människas liv

1.804
Advertisement

I staden Vicente López i Argentina, har det hänt något extraordinärt, nämligen att en hund som heter Orejón hittade och räddade en nyfödd bebis som bara var 10-20 dagar gammal. Barnet hittades i en matkasse vid korsningen av två gator, Blas Parera och Carlos Villate. När bebisen hittades led den av hypotermi och om det inte hade varit för hans fyrbenta hjälte, skulle han inte ha klarat sig. Bebisen mår numer bra och polisen letar efter de som är ansvariga till detta brott.

Vid upptäckten är Orejón (som är en ettårig valp) tillsammans med Palomo, en granne som har fått ansvaret att kontrollera hundägarens hus då han är borta med familjen på semester. När mannen går ut för titta till sina grannars hus, ser han att Orejón skäller framför en plastpåse på ett något upprört sätt. Mannen reagerar på detta ovanliga beteende eftersom hunden är känd i grannskapet för att vara väldigt lugn. Han närmar sig påsen och får då syn på en bebis tillsammans med en annan kvinna som också närmat sig. 

Den nyfödda bebisen är vid dålig hälsa, den är lila och gråter inte. Vid första anblicken tror de två vittnena att det är för sent, om det inte vore för den lilla underläppen som fortfarande rör sig. Polisen kontaktas omedelbart och barnet tas om hand. Samtidigt söker poliserna efter de skyldiga. 

Advertisement

Martín Darway, Vicente López hälsovårdare, berättar att barnet som får namnet Mateo, är mellan 10 och 20 dagar gammalt, endast väger 2 kg och lider av hypotermi, anemi och är synligt undernärd. Nu mår han mycket bättre, men han riskerade verkligen att inte klara sig om han inte hade hittats i tid.

Orejón har visat sig vara en riktig hjälte och det är inte första gången som han hjälper någon i grannskapet. Ägaren Enzo Giménez berättar med stolthet om när han två månader tidigare skällde på några grannar, vars hus var i brand och att han genom att väcka dem hade räddat dem.

Tack vare honom slutar historien bra för den lilla Mateo som ligger på ett sjukhus i Florida. Hans hälsa förbättras dag efter dag och det finns redan flera familjer som är redo att välkomna honom till deras hem. Bland dem finns också den kvinna som tillsammans med Palomo hittade honom. Vi hoppas att att han snart ska hitta en familj som ger honom kärlek!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack