Rollen som en moster, faster, morbror eller farbror kan ha i uppfostran av ett barn - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Rollen som en moster, faster, morbror…
Den tragiska berättelsen om en pappa som förlorade sin son för att han somnade med honom i famnen 14 små berättelser i bildform som kommer att få er att känna er till freds med världen

Rollen som en moster, faster, morbror eller farbror kan ha i uppfostran av ett barn

Av sofia
4.030
Advertisement

Vi har redan talat mycket om hur viktigt det är att låta barn växa upp omringade utav kärlek. Ofta tenderar man att tro att denna kärlek bör komma från föräldrar samt mor- och farföräldrar, men det finns en annan viktig roll i familjerna som blir en stor del av barnets uppväxt: mostrar, fastrar, morbröder och farbröder.

De hamnar någonstans mellan föräldrar och mor- och farföräldrar då de är unga som föräldrarna men till skillnad från dem kan njuta av det faktum att det inte rör sig om deras egna barn, lite som för mor- och farföräldrar. Detta "känslomässiga avstånd" och det faktum att de fortfarande är fulla av energi är två nödvändiga ingredienser för att fylla en jätte viktig plats i ett barns liv och även i en framtida vuxens.

image: maxpixel.net

Föräldrar bör inte ta det personligt, men det är ett faktum att mostrar, fastrar, morbröder och farbröder spelar en roll som är paralell med föräldrarnas eller så kan man till och med säga att de kommer att nästan ha ännu lättare för att ta hand om barnet då det i slutändan inte rör sig om deras barn.

De slipper säga ifrån, oroa sig och alla andra saker som en förälder måste göra. Man skulle alltså kunna säga att de bara kan njuta av sina små syskonbarn och likaså barnen. Med sina föräldrars syskon kan de njuta av vuxnas fördelar utan den typiska pressen från mamma och pappa.

Föräldrarna borde vara glada över att ha liknande personer vid sin sida framförallt i tonåren när det är större chans att problem uppstår kan barnen ha en "säker" person att anförtro sig åt. Om det är nödvändigt kan mostrar, fastrar, morbröder och farbröder tala om för föräldrarna om det rör sig om något känsligt annars förblir hemligheten mellan dem och deras syskonbarn.

Föräldrarnas syskon har oundvikligen mer tålamod än föräldrarna. Vi vill inte beskylla någon, det är normalt att ha en annan attityd när man är med sitt barn praktiskt taget hela dagen. Som en följd kan mostar, fastrar, morbröder och farbröder vara de mest lämpade för läxhjälp och alla de situationer där tålamod är en grundläggande ingrediens.

Slutligen hjälper de till att förvandla uppväxten till något mer avslappnat. De tar bort rädsla och oro som kan uppstå hos en förälder som ser sitt barn växa upp snabbt för att istället njuta av alla milstolpar som syskonbarnet uppnår. De uppmuntrar alltid barnet att hantera små och stora utmaningar i livet och detta kommer att vara till stor hjälp för det.

Barnen kommer alltid att veta att de har en förlitad person att räkna med, som är närvarande och som kommer att hjälpa dem när det behövs. I slutändan kommer föräldrarnas syskon alltid att finnas med i sina syskonbarns liv, även när de blir vuxna.

Även om de är långt borta har de alltid en plats i våra hjärtan och vi kommer alltid att ha förtroende för dem.

Du då? Har du sagt till din moster, faster, morbror och farbror hur mycket de betyder för dig idag?

Tags: BarnFamiljKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack