Fadersrollen har ett starkt inflytande på varje kvinnas liv - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Fadersrollen har ett starkt inflytande…
Därför tycker brandkåren att du alltid borde sova med sovrumsdörren stängd En 6-årig pojke hamnar på sjukhus efter att ha ätit middag på grund av ett verktyg som använts för att göra rent grillen

Fadersrollen har ett starkt inflytande på varje kvinnas liv

Av sofia
769
Advertisement

Det sägs att bakom varje kvinnas partner döljer sig ett försök till att återfinna det som pappan har varit eller att fylla det tomrum han har lämnat. Denna teori lämnar plats åt alla nyanser som kan finnas i varje kvinnas specifika situation, men det säger i grunden något om hur viktig faderns roll är även när den vuxna kvinnan frigjort sig från familjen.

Alla kvinnor kan bekräfta att pappan som en skugga, inte nödvändigtvis i negativ bemärkelse, kommer att följa henne under hela hennes liv.

image: freepik.com

Relationen mellan en pappa och hans familj kan ha tusen nyanser. Det finns exempel som karakteriseras av total harmoni, de som domineras av likgiltighet, de nedsättande och de där pappan har en sträng roll. 

Om man tittar på den psykologiska aspekten är experterna överens om att hur han än beter sig så har hans beteende ett starkt inflytande på hans dotter. Detta för att en flicka till en början ser enbart sin mamma som en källa till kärlek och omtanke och kommer först efter några år att upptäcka de känslor som binder henne till pappan. En annan typ av kärlek som baseras på könsskillnaden. Under uppväxten kan mamman föra över de kvinnliga värderingarna, men det är baserats på sin relation till pappan som hon kan känna sig mer eller mindre tillfreds i sin kvinnoroll. Det kommer att vara han som utan att säga det eller att göra något speciellt kommer att göra henne medveten om sitt kvinnliga väsen. 

När pappan saknas, blir utklassas av en ”dominant” mamma eller fyller en auktoritär roll, skapas ett tomrum i flickan, och följderna kan variera. Den framtida kvinnan kan visa tecken på osäkerhet i sin kvinnlighet eller i sina relationer gentemot det motsatta könet. Om det rör sig om en överbeskyddande mamma eller en mamma som har nedvärderat pappans roll kan kvinnan vara relativt ointresserad av män då hon finner dem irrelevanta. 

Flickan kommer inte på direkten att förstå hur hennes  relation till sin pappa är, detta kommer hon att inse när hon är äldre, när hon blir tvungen att interagera med det motsatta könet. Då kommer hon att förstå vad hon eventuellt kan ha saknat i sin pappa och vad hon har uppskattat hos honom. 

Ofta tenderar man att anse att familjen byggs upp kring en mamma och även om deras roll är onekbar då de både bär på barnet och föder det ,lämnar varje pappa blommor som långsamt öppnar sig i själen på varje flicka. 

Tags: BarnFamiljKärlek
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack