Att tillbringa mer tid med sina föräldrar kan ha en välgörande verkan på deras hälsa och förlänga deras liv - TittaPaVideon.se
x
Att tillbringa mer tid med sina föräldrar…
8 tecken som skulle kunna tyda på att du är en stark människa som skiljer sig från mängden 10 beteenden som katter använder sig av för att tala om att de älskar dig, även om du inte är medveten om det

Att tillbringa mer tid med sina föräldrar kan ha en välgörande verkan på deras hälsa och förlänga deras liv

15 September 2018 • Av sofia
14.575
Advertisement

När man blir äldre uppstår en serie problem som gör en människas liv minst sagt komplicerat, både på ett fysiskt och på ett psykiskt plan. Att sedan förvärra situationen för någon som redan har de klassiska ålders krämporna är ensamheten. Alla vet hur otrevligt det är att vara ensam men få personer inser hur ensamheten spelar en avgörande roll för hur långlivad man blir.

image: pixabay.com

Ensamhet är en form av ångest, sorgsenhet och smärta för äldre människor, men inte bara det...ensamheten kan leda till att det generella hälsotillståndet försämras och kan till och med vara en av de faktorer som är direkt leder till att en äldre människa avlider.

Denna studie  intervjuade 1064 deltagare (varav 59% var kvinnor) mellan 2002 och 2008 med en medelålder på 71 år och de fick frågan om de kände sig uteslutna, isolerade och utan sällskap. Baserat på svaren delades de in i två kategorier, en av ensamma människor och en av människor som inte kände sig ensamma.

I slutet av undersökningen kom man fram till att majoriteten av de som medverkade upplevde att det var just ensamheten som försämrade deras hälsotillstånd och därmed utgjorde ett hot.

Olyckligtvis i moderna medicinska protokoll beaktas patientens sociala tillstånd inte när man behandlar sjukdomar. Trots att det kan göra stor skillnad både när det gäller livskvalitet och livslängd att konstant vara ensam eller i sällsakp.

Att spendera tid med sina föräldrar när de åldras är ett sätt att hålla dem nära under en längre tid. Låt inte att ta hand om eran mamma eller pappa hamna på andra plats, det kommer att finnas tid för att göra allt annat men det kommer inte finnas tid för att leva intensivt dem när de inte finns längre!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack