Att inte lära barn respekten för djur kan ha väldigt sorgliga konsekvenser - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att inte lära barn respekten för djur…
Den här pojken har förvånat tusentals människor genom att måla vackra bilder med två händer 7 vanor som tillåter japanska kvinnor att se unga så länge som möjligt

Att inte lära barn respekten för djur kan ha väldigt sorgliga konsekvenser

Av Linda Solari
7.150
Advertisement

Att uppfostra barn är verkligen ett komplext men viktigt ämne: det går från goda gärningar, respekt för varnadra, respekt för djur och inte bara. En incident hände i djurparken i Jihlava - en stad i Tjeckien - vi ser hur viktigt det är att uppfostra och framför allt visar oss vad är konsekvenserna kan bli.

Ett mycket ung barn-gäng, bestående av barn i åldern fem till åtta år, klättrade  över staketet i en djurpark och begick en handling som inte slutade bra.

Tre pojkar kastade stenar i dammen där flamingos var: de dödade en och skadade en allvarligt .

Barnen efter att begått det otäcka gömde sig i den närliggande skogen: polisen, lokalisera dem till slut eftersom en av dem var klädd i en mycket synlig gul tröja.

Familjerna till barnen fick en bot på 2000 € , en siffra som tydligt är symbolisk och aldrig kan matcha de skador som skapats till djurparken och till livet av ett djur.

Advertisement

Denna episod ska få oss att reflektera.

Vad som förvånad mest  zoo chefen och polisen var det faktum att de tre pojkarna inte förstod vad de hade gjort och visade ingern ånger. Detta visar att för dem var meningen med respekt för djur helt okänd och vi kan bara andas ut att en allvarligare handling inte har begåtts.

I sådana fall borde vi fråga oss vilken typ av uppfostran vi ger till barn, oavsett om det är rätt och effektivt. Också för att gränsen mellan människor och djur är labil och om det inte finns någon respekt för den ena är det troligt att det inte ens finns för den senare.

Tags: DjurAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack