7 hemligheter om ditt privatliv som du aldrig bör avslöja för någon - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
7 hemligheter om ditt privatliv som…
Det fantastiska ljusfenomenet Kvinnan räddar en valp från gatan, sättet som den tackar henne på får tårarna att börja rinna

7 hemligheter om ditt privatliv som du aldrig bör avslöja för någon

1.718
Advertisement

Hemligheter är inte så hemliga längre. Har ni märkt hur vanligt det är att folk delar väldigt privata delar av sina liv med personer som de kanske inte ens känner särskilt väl? Men det är ju förståeligt, vi är ju trots allt sociala varelser och har ett behov av att dela med oss och "få ur oss" vissa saker som tynger oss. Trots det är det inte alltid att rekommendera.

Vissa saker är det bättre att man håller för sig själv. Vi har valt ut 7 situationer som man bör vara försiktig med att dela när man inte är med familjen eller sina bästa vänner. Här är anledningen:

image: pxhere
  1. Att se på det förflutna med bitterhet - Precis som vi sa innan så är bitterhet gentemot sitt förflutna är en av de saker som personer pratar med andra om för att frigöra sig från något som tynger dem. Vi tenderar att tala illa om de som har gjort oss illa och söka tröst hos andra, men var försiktig! Negativitet är tröttsamt. Personen du pratar med är inte din psykoanalytiker, försök att prata om positiva saker istället.
  2. Det du har - Ni vet de där som bara pratar om sin nya mobiltelefon eller sin nya bil? Hur trevliga tycker ni att de är? Just det... Det är svårare att bli medveten om det när det är vi själva som gör det eftersom vi vet att vi jobbat hårt för att kunna köpa dem och det känns rätt att fira det, men resultatet blir detsamma!
  3. Din lön - Lite som ovan. Jobb är ett vanligt argument bland vänner och bekanta, men var försiktig med att säga exakt hur mycket du tjänar. Du kan antingen locka till dig avundsjuka eller att någon tycker synd om dig beroende på om din lön är högre eller lägre än den andra personens. Ingen av dessa känslor resulterar i något bra. Håll detaljerna för dig själv så slipper du dessa jämförelser.

4. Framtidsprojekt - Anledningen till varför du inte bör dela med dig av den här skiljer sig från de andra punkterna. Det rör sig egentligen inte om hur detta påverkar andra utan snarare om hur det påverkar dig. När du med entusiasm delar med dig av dina framtidsprojekt med någon som är nästan lika entusiastisk som du är, kan det hända att du känner att du nästan nått fram fast du egentligen inte ens kommit halvvägs. Du skingrar den psykiska energin som håller dig laddad för att uppnå dina mål, nästan som en virtuell känsla av att redan ha uppnått något och som hindrar dig från att agera på riktigt.

5. Goda handlingar - Gör gott och tig sedan är sensmoralen inom ett av de känsligaste områdena bland mänskliga erfarenheten och folk tenderar att misstänka att det finns egen vinning bakom varje god gärning. När du berättar om det ger du dem bekräftelse, som att du gjort det bara för att skryta om det.

6. Familjeproblem - Vare sig det är en släktings hälsa eller en grotesk och invecklad konflikt mellan olika delar av din familj så är det saker som tynger ditt hjärta, vi vet. Du vet om dem för att du är en del av den familjen och ingen utav dem skulle bli glada av att veta att du pratar om det med dina vänner. Om dessa saker får dig på dåligt humör, undvik att gå in i detaj och berätta bara att du är nere på grund av ett familjeproblem.

7. Din kallelse - Det finns stunder i våra liv då vi förstår vilken väg vi ska ta på ett nästan religiöst plan. Det kan handla om sport, jobb eller just religion eller någon typ av meditation. När vi är så uppe i något på ett såpass djupt plan att vi nästan blir estatiska, bör vi vara aktsamma på hur vi pratar med andra om detta. De är varken inne i vårat huvud eller i vårat hjärta och om vi ger efter för mycket för hur vi känner kommer vi att ses som galna predikanter som vill konvertera folk eller något i den stilen.

Advertisement

Avslutningsvis borde vi lära oss att relativera oss och att inte lasta över allt det vi har inom oss på andra människor. Det kan ju självklart hända och ha inte dåligt samvete om ni har gjort det tidigare. I grund och botten är var och en av oss den centrala punkten i sitt eget universum. 

Med det är viktigt att växa som människa, mogna och behålla vissa saker för sig själv. Kvalitén på era relationer kommer att förbättras och ni kommer även att på ett bättre sättkunna hantera både ångest och den glädje ni har i själen.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack