7 sätt att motverka åderbråck utan mediciner - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
7 sätt att motverka åderbråck utan…
12 saker som du inte trodde att man kunde göra med en mikrovågsugn Ett par renoverar sitt badrum och under arbetets gång hittar de ett meddelande som de tidigare ägarna hade lämnat

7 sätt att motverka åderbråck utan mediciner

Av sofia
3.716
Advertisement

Åderbråck är ett utsträckt problem som berör stora delar av befolkningen. Även om de bör hållas under kontroll då de kan vara ett tecken på hjärt- och kärlsjukdomar, så är de även i mildare form ett estetiskt problem för många människor främst under sommarsäsongen då vi alla är lite mer lättklädda.

Här kommer sju naturliga lösningar för att bli kvitt de där fula blåa spindelnäten från våra ben!

image: pixabay
  1. Promenera. Mycket stillasittande är en av de främsta orsakerna till åderbråck. Därför kan även bara en promenad om dagen göra stor skillnad för cirkulationen i kroppen.
  2. Massage. Eftersom åderbråck mer eller mindre är stagnerat blod, kan man underlätta att de avlägsnas genom att massera det utsatta området. Trycket bör vara mjukt men bestämt. Ni kan också använda er av oljor för att slappna av ännu mer.
  3. Stödstrumpor. Stödstrumpor är medicinska verktyg som är lämpliga att anvönda vid problem med cirkulationen i benen. De minskar elasticiteten i blodkärlen och jämnar ut blodtrycket.
  4. Vitlök. Både i kosten och applicerat direkt på. Vitlök innehåller allicin, ett ämne som förebygger inflammation i blodkärlen. Ni kan öka konsumtionen i samband med måltid eller göra en speciell kräm med vitlök, olivolja och apelsinjuice att applicera direkt på det utsatta området.

5. Äpperlcidervinäger. Även här är tillvägagångssättet det samma då även äppelcidervinäger agerar antiinflammatoriskt och avsvällande. Ni kan dricka en matsked om dagen, även utspätt i vatten eller applicera direkt på der utsatta området med en mjuk massage.

6. Lermask. En annan lösning är lermasker på benen som minskar inflammationen och är bra för huden. De hjälper även mot trötta ben och är naturligt avgiftande.

7. Trollhasselextrakt. Även känd som häxört med sina extrakt som innehåller tanniner som återger blodkärlen deras naturliga elasticitet och även är inflammationshämmande.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack