Redo för sommarsäsongen? Här kommer 29 oumbärliga tips för en stressfri sommar! - TittaPaVideon.se
x
Redo för sommarsäsongen? Här kommer…
6 naturliga sätt att hålla flugorna borta utan att använda kemiska preparat! Garderober och lådor alltid i oordning? Här kommer 18 geniala tips på hur man kan organisera sina utrymmen!

Redo för sommarsäsongen? Här kommer 29 oumbärliga tips för en stressfri sommar!

04 Juli 2018 • Av sofia
1.430
Advertisement

Hur många gånger har du hört någon säga att de blivit ännu tröttare på semestern än på jobbet och att de såg fram emot att börja jobba igen? Kanske har det hänt även dig. Ofta kan det vara tröttsamt och frustrerande att behöva organisera allt in i minsta detalj för att njuta av några dagars välförtjänt vila. Därför har vi samlat en serie tricks som kommer att hjälpa er att njuta av de varmaste månaderna på ett avkopplat sätt och verkligen få vila ut på semestern!

1. Flaskor med is i frysen

Förvara flaskor i frysen som är fyllda till circa en tredjedel. När ni vill fyller ni sedan på dem med önskad dryck som kommer att bli perfekt kyld! 

2. Kyld dryck på 15 minuter

Om ni inte följt föregående råd så har vi en annan lösning för er. När ni ställer in en dryck i frysen och vill kyla ner den så snabbt som möjligt kan ni klä in den i en blöt servett. Detta snabbar på nedkylningen och drycken kommer att vara iskall på mindre än 15 minuter!

Advertisement

3. För att undvika en kokhet ratt

image: Imgur

Hittade ni ingen plats i skuggan? Ja, eran bil kommer att förvandlas till en ugn, men om ni lämnar ratten upp och ner så kommer den delen som ni sätter händerna på att vara den svalaste!

4. Lakan med resår på stranden

Alla vet vi väl hur jobbigt det är när sand hamnar på badlakanet? Använd ett lakan med resår! Ni kan spänna ut det med hjälp av väskor eller annat som är tillräckligt tungt och kommer på så sätt att få en effektiv barriär mot sanden.

5. Citron mot insekter

Ni äter utomhus och alla insekter tror sig vara bjudna på festen. Lösningen? En citron med några bitar kryddnejlika i agerar naturligt avvisande mot insekter och luktar gott för oss människor!

Advertisement

6. Brinnande Doritos

Letar ni efter ett alternativt sätt för att tända en eld? Använd Doritos! Nachos överhuvudtaget brinner bra och det räcker med en tändare. Vem hade trott det?

7. Soltatuering med hjälp av vattenbaserat lim

Visste ni att en del ph-neutrala och vattenbaserade lim (som detta) är utmärkta för att göra soltatueringar som inte skadar huden?

Advertisement

8. Behållare i solkrämen

Töm och tvätta en flaska solkräm och gör om den till en behållare till stranden. Två fördelar: den är vattentät och gömmer dessutom pengar och andra värdesaker för tjuvar.

9. Aloevera isbitar

Aloevera är verkligen utmärkt mot brännskador, lätta eller allvarliga sådana. Använd aloeveragel (som ni kan hitta på apoteket) och blanda med lite vatten för att göra dessa svalkande isbitar!

Advertisement

10. Skydda din telefon mot vatten

För att undvika att eran telefon blir blöt vid havet behöver ni inte köpa några sepcifika produkter. Fryspåsar duger bra!

11. Basilikaspray mot myggorna

Naturligt medel mot myggor? En spray gjord på ljummet vatten och basilika!

12. Skydd för isglassarna

Jätte gott med isglass på sommaren, men vad jobbigt när de rinner och man får kladd på händerna. Det räcker med att använda muffinsformar för att undvika alla problem!

13. Talk på stranden

Ta med er talk till havet. Det är det mest effektiva sättet att få bort fuktig sand från era och barnens fötter!

14. Galge för glasögon

Har ni många solglasögon som ni tappar bort runt om i huset? Använd en galge!

15. Iskall öl i dricksglaset

Inget värre än en varm öl och på sommaren blir den det på ett ögonblick. Ställ den i ett pappersglas från en snabbmatsrestaurang occh fyll botten med is.

16. Stående Isglass

Om ni vill göra egna isglassar kom ihåg att ställa dem upp i frysen så att öppningen högst upp blir tom.

17. Mangokuber

Det här är det enklaste och mest ppraktiska sättet att skära och äta en mango!

18. Vin med is?

Det vore vansinnigt att späda ut ett gott vin med isbitar... Var smart och lägg in några druvor i frysen och använd dem istället!

18. Såser och tilltugg i muffinsplåt

Ni vet sådana där muffinsplåtar? De är även bra för att servera såser och tilltugg när man grillar hamburgare och annat kött. Och vad snyggt det blir!

20. Svampar på pedalerna

Härligt att cykla barfota på sommaren, men ack vad det bränns i fötterna. Använd disksvampar för att lösa det problemet.

21. Belysning i plastflaska

Blackout i kvarteret? Det är vanligt med elstörningar på sommaren. Du har två alternativ: det klassiska romantiska huset fyllt av levande ljus eller en pannlampa fastspänd på stor plastflaska som förvandlas till en riktig lampa!

22. Gör-det-själv vattenspridare

Dör man av värmeslag i trädgården? Gör några hål i en plastflaska och tejpa fast den i vattenslangen.

23. Iskuber med kaffe

Samma sak här som med vinet, varför spä ut din ice coffee med isbitar? Gör dem direkt av kaffe!

24. Hemmagjord stereoanläggning

Improviserad fest utomhus? Förstärk din smartphone med hjälp av toarullar och plastglas!

25. Fäst sugröret!

Glider sugröret alltid runt i burken? Hade ni någonsin tänkt på att man kunde fästa det så här?

26. Glassandwich

Någonsin funderat på att äta en härlig glassandwich? Så här gör man; skär en skiva av glassen genom förpackningen, lägg den mellan två kakor och skala av pappret!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack