21 mycket sällsynta djur vars existens du verkligen ignorerat - TittaPaVideon.se
x
21 mycket sällsynta djur vars existens…
Använder du bara plastfolie för mat? Här är ytterligare 12 helt oväntade användningar 20 bilder av perfekt timing som du måste titta på två gånger

21 mycket sällsynta djur vars existens du verkligen ignorerat

01 Juli 2018 • Av Linda Solari
4.042
Advertisement

Idag visar vi dig 21 djur som är så annorlunda att man undrar om de verkligen existera och i vissa fall är det tyvärr så att de är nästan utrotade. Faktum är att flera av dessa arter riskerar att utrotas på grund av minskningen av deras naturliga livsmiljö, på grund att människan ta över mer på vår planet eller genom en direkt jakt på djuren. Andra, är dock mer lyckligt lottade, som lever i avlägsna hörn av jorden och därför inte vanliga.

Här är de alla 21.

1. Gyllene groda

Den gyllene grodan med det vältaliga latinska namnet Phyllobates terribilis är bland de mest giftiga djuren på jorden. Trots sin lilla storlek är deras gift så kraftfullt att det används av indianerna för att skapa förgiftade pilar och toxiner. Giftet från en enda groda kan döda två elefanter. Mycket sällsynt, de lever bara i pluvialskogarna i Colombia.

2. Fennec

Även känd som "ökenräven" är fennec den minsta hunden i världen och bor endast i Nordafrika. Nyfiken och intelligent, gömmer sig under jorden så snart den känner sig observerad. Det är därför nomaderna kallar det "ökengoblin". Snäll och spinner som en katt när den är lycklig.

Advertisement

3. Desert Rain Frog

Om du från bilden ser en padda, kan du inte vara längre ifrån sanningen. Det är faktiskt den minsta grodan i världen och mäter inte ens en centimeter. Den riskerar för närvarande utrotning på grund av minskningen av öknen.

4. Japans jättekrabba

Makrocheira kaempferi är den största leddjuret i världen som lever i Japans hav. Kroppen mäter ett genomsnitt på 40 centimeter, men med den fullständiga förlängningen av armarna når den en längd på fem och en halv meter.

5. Nasica

Denna roliga apa har en näsa som ser ut som något ur en serietidning. Hannens är generellt större och forskare tror att ju större den är desto mer är de attraktiva för honorna.

Advertisement

6. Ålvargen

Ålvargen är faktiskt en fisk och ett utmärkt exempel på ordspråket "Döm inte en bok efter omslaget". Faktum är att dess skrämmande och aggressiva utseende bedrar: den är en blyg och fredlig varelse. Den producerar ett naturlit frostskyddsmedel som gör det möjligt att överleva i mycket kallt vatten.

7. Saiga tatarica

En annan stornäsat djur, Saiga tatarica är en hotad antilop som nu bara finns i vissa delar av Ryssland.

Advertisement

8. Lori Gracile

Lori-gracilen är en primat från Sri-Lanka som rör sig extremt långsamt från en gren till en annan. Primatens ansikte gav den namnet Lori vilket betyder "clown" på det lokala språket.

9. Lila groda

Den lila grodan är den enda överlevande av en grupp amfibier som utvecklades för 150 miljoner år sedan. Den spenderar mest sin tid under jorden, dyker upp på ytan bara några veckor om året för att para sig.

Advertisement

10. Aye-Aye

Denna primat med en galen blick bor i Madagaskar och under lång tid har man trott att den var utrotad. Idag är den fortafarande i fara för utrotning, men det hindrar den inte från att leva i städer och byar utan rädsla för människor. Tänderna slutar aldrig växa.

11. Havsgris

Scotoplane, även om den inte alls liknar en gris, har den fått sitt smeknamn för sina matvanor. Den är faktiskt oceanens sophink, för den äter allt som den har framför sig.

12. Golden rhinopiteco

Det är en av de få primater som klarar av att överleva i hårda klimat tack vare sin tjocka päls. Den finns i vissa delar av Kina och dess små näsborrar ger den ett mycket uttrycksfullt ansikte, som liknar en människa.

13. Astrochelys yniphora

En annan utrotningshotad art från Madagaskar där den är känd som "angonoka". Den har ett mycket speciellt skal för form och färg och tyvärr fortsätter deras antal att minska under åren.

14. Californian condor

image: Wikipedia

Denna speciella typ av californisk kondor kallas "Gymnopsys Californianus" har en speciell näbb men arten minskar i antal hela tuden. När européerna kom till Amerika fanns det miljoner exemplar. År 1985 fanns det bara 9 stycken.

15. Acharia stimulea

Den här söta larven har fått sitt namn från den roliga färgen på ryggen som återkallar en sadel och till viss del ser ut som en jacka som man har på små hundar. Tro inte att den är gullig som den ser ut: pälsen utsöndrar ett mycket smärtsamt irriterande gift!

16. Sula Piediazzurri

Denna surrealistiska fågel har bokstavligen ljusblåa fötter och näbb. Den finns i Centralamerika och på spanska har det ett namn som betyder "dum" på grund av den mycket konstiga sätt den går på.

17. Marà från Patagonien

Marà är en typ av chimär med bakbenen som en kängurus, de främre som en hjorts och kaninöron. Den bor bara i Patagonien och dess likheter är inte bara de yttre: den är faktiskt en utmärkt hoppare och duktig löpare.

18. Stomatopoda

Den ser ut som korsningar mellan en räka och en bönsyrsa. De bor i havet och även deras likhet med bönsyrsan är inte bara estetisk. Faktum är att deras fötter är robusta och attackerar vid hög hastighet, så mycket att forskare måste studera dem i resistenta plastbehållare. De gör sönder de i glas.

19. Okapi

Vi fortsätter med de djur som liknar konstiga korsningar som Okapi: halv sebra och halvgiraff (med vilken den är den enda som tillhör Giraffidens familj). Men inte bara: hanen har också små horn som finns under huden.

20. Pacu fisken

Pacu är släkt med piranhas men är växtätande. Faktum är att deras huvudsakliga kännetecken är tändernas form: Till skillnad från de flesta fiskar som har vassa tänder, liknar deras människans.

21. Glaucus Atlanticus

I de angelsaxiska länderna heter den med stor fantasi, "Blue Dragon", den mäter bara tre centimeter. För att försvara sig från rovdjur får den en intensiv stark färg. Den är inte giftigt av sig själv, men den kan lagra gift från mat och släppa ut det om den attackeras.

Tags: DjurMärkligtAbsurt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack