Rektorn straffar hennes dotter för att ha slagit en skolkamrat: men mammans svar får honom att skämmas - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Rektorn straffar hennes dotter för…
Separat återvinning: 8 vanliga föremål som nästan alla slänger på fel sätt Dålig dag? Dessa 18 misslyckanden gör att du inser hur lycklig du är

Rektorn straffar hennes dotter för att ha slagit en skolkamrat: men mammans svar får honom att skämmas

Av Linda Solari
3.339
Advertisement

Varje förälder vet det obehagliga om man skulle få ett telefonsamtal från skolan om sina barn när man är på jobbet: du börjar tänka det värsta, det finns en oro för barnens säkerhet och samtidigt befarar man att de kanske har varit ansvariga för vissa handlingar. Med denna sinnesstämning fick en kvinna, som berättar historien på en webbplats, ett telefonsamtal från dotters lärare, som uppmanade henne att komma till skolan. Här är vad som hände och varför denna historia kan vara en lektion för många.

image: maxpixel.net

Medan jag var på jobbet fick jag ett telefonsamtal från skolan.

Lärare: "God morgon, er dotter har varit i bråk i skolan, och ni har möjlighet ber jag er att komma hit."

Jag: "Jag jobbar, min tur slutar om två timmar. Kan det vänta?"

Lärare: "Det är en ganska allvarlig sak, er dotter slog en klasskamrat, det skulle vara bättre om ni kom genast."

Jag sprang till skolan och på kontoret hittade jag min dotter, sektionschefen, hennes lärare, rektorn, en pojke med en blödande näsaoch hans föräldrar.

Rektor: "Äntligen, det är ett nöje att se er."

Jag: "Ja, jag var väldigt upptagen på sjukhuset, ursäkta mig."

Slutligen fick jag veta vad som hade hänt: pojken hade börjat leka med min dotters bh, hon irriterad, hade boxar honom två gånger i ansiktet. Från början hade jag intrycket att de var mer arga på min dotter än med pojken. Jag vet att min dotter, absolut inte en tjej som slåss. Berättelsen om vad som hade hänt och lärarnas reaktion gjorde mig irriterad.

Jag: "Så du vill veta om jag ska anmäla pojken för sexuella trakasserier eller om jag fördömer skolan för att tillåta att sådant händer?

Uttrycket "sexuella trakasserier" rörde upp alla.

Lärare: "Jag hoppas att du skojar ..."

Avdelningschefen: "Överdriv inte!"

Rektorn: "Jag tror inte att du förstod poängen."

Pojkens mamma började gråta. Sedan frågade jag min dotter, som började prata.

Dotter: "Han fortsatte att klämma på min bh, jag bad honom att sluta, men det gjorde han inte, så jag berättade för läraren och han tyckte jag skulle ignorera honom, och han gjorde det igen, så jag slog honom, och då slutade han. "

 

image: pixabay.com

Jag vände mig till läraren.

Jag: "Du tillät pojken att röra min dotters bh, varför stoppade du inte honom?" Kom hit och låt dig bli tafsad på om du tycker det är ok. "

Läraren: "Men vad säger du?"

Jag: "Se om det är lämplig att röra en kollegas bh, se själv kul kul det är för henne, eller nypa till pojkens mamma, eller tycker du att eftersom det är pojkar så är det en lek".

Rektorn: "Med all respekt, faktum är att er dotter har slagit en pojke."

Jag. "Nej rektorn, hon försvarade sig från sexuella trakasserier från en pojke. Titta på dem. Han är en 180 hög och väger cirka sjuttiofem kilo, hon är 150 lång  och väger 43 kilo, han är dubbelt så stor som hon. Hon många gånger till hade det varit ok att röra henne igen? "Den som skulle skydda henne gjorde ingenting, så vad skulle hon göra?"

Pojkens mamma fortsatte att gråta, hans far såg obekväm och generad ut. Läraren höll ner blicken. Jag vände mig till rektor.

Jag: "Jag tar med mig min dotter hem, jag tror att pojken har lärt sig rn läxa, och jag hoppas att en sådan sak aldrig kommer att hända igen, inte bara när det gäller min dotter utan för vilken tjej som helst i skolan. Till dig, om du rör min dotter igen kommer jag att anmäla dig för sexuella trakasserier.

Jag var så arg. Jag tog min dotters tillhörigheter och tog henne hem. Polisen och en förening som övervakar vad som händer i skolan gav mig rätt. Under tiden har min dotter bytt klass, lärare och klasskamrat.

Vad tycker du om den här historien? Tycker du mamman hade rätt?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack