10 upptäckter gjorda av en slump som har gjort människor rika för evigt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 upptäckter gjorda av en slump som…
25 bilder som vid första ögonkastet kommer att förvirra dig med att det är något annat Några turister filmar en sköldpadda som återvänder till havet: dess dimensioner är imponerande!

10 upptäckter gjorda av en slump som har gjort människor rika för evigt

Av Linda Solari
4.462
Advertisement

Vet du att enligt en expert kan var och en av oss kan öka sin lycka? Följ bara några regler, nämligen: 1) få nya vänner, vara avslappnad och var öppen för nya möjligheter, 2) lyssna på din sjätte sinne, 3) förvänta dig att ha tur, 4) Försök att omvärdera de händelser med otur. Förmodligen har dessa människor följt dessa regler, faktum är att med ett lyckkast har blivit några av de rikaste människorna på jorden!

En gyllene sten

En australiensisk bonde gick i sina fält med en metalldetektor för att leta efter en metalldel som han hade förlorat: plötsligt utfärdade detektorn en stark signal, orsaken var små små guldstenar. Han fortsatte att gräva djupare och hittade 5,5 kg guld, värt över 300.000 $.

Superlimmet

Super Glue upptäcktes av en slump 1942 av en amerikansk kemisk: han var del i en grupp som arbetade med en plastbit till ett vapen under andra världskriget, när mannen av misstag syntetiseras ett material. Limmet blev emellertid känt många år senare, 1985, och genererade miljarder av dollar.

Advertisement

Dold skatt i 14 år

En man samlade stenar under ett av sina många promenader: i hinken som han bar fanns det en som var särskild lysande, som han omedelbart blev förälskad i. Bara 14 år senare bestämde han sig för att ta stenen till en expert och upptäckte att det var en sällsynt svart opal värd 3 miljoner dollar: stenen fick namnet "Royal Opal".

Väggen som var gjord av mynt

image: pexels.com

En grupp barn hade upptäckt ett övergiven hus som de gick in för att leka: en dag hittade de mynt nära en vägg som de berättade för sina föräldrar. De tog senare ner väggen och upptäckte ett rum fullt med mynt, några så sällsynta att de var värda 200 miljoner dollar.

Pyura Chilensis

Om du någonsin befinner dig i Chile och Peru, håll ögonen öppna: om du råkar hitta något liknande är det något riktigt sällsynt. Det är en sjöpungsart mycket uppskattad i världens matlagning, som lever exklusivt i en kuststräcka mellan Chile och Peru.

Isglass

Isglassen föddes 1905, när ett barn lämnade ett glas fullt med vatten i trädgården med en pinne inuti som frös. Det startade tanken att skapa något gott, så man la fruktsirap i vattnet.

Uppfinningen av mikrovågsugnen

image: Unknown/Imgur

Mikrovågsugnen uppfanns av en slump: upptäckten tillskrivs Percy Spencer, en anställd hos ett av USA:s företag för nationellt försvar, som fann att magnetrod av en radar kunde smälta hans chokladbkaka.

Upptäckten som förändrade världen

Vi vet att penicillin upptäcktes 1928 av Alexander Fleming, men mindre känt är det sätt på vilket han gjorde det på: det verkar som om läkaren återvände hem efter att ha varit borta några dagar och hittade att tallrikarna som han hade ätit på innan han reste var täckta med mögel. När han analyserade ämnet fann han att möglet hade dödat bakterierna. Idag blir vi friska av detta kraftfulla antibiotika tack vare att Fleming glömde diska.

Bild: Dr Graham Beards/Wikimedia

 

Coca Cola

image: pixabay.com

John Pemberton skapade den berömda drycken för att behandla huvudvärk. En av hans assistenter var emellertid förvirrad och blandade ingrdienserna med kolsyrat vatten och den kolsyrade drycken var ett faktum.

Miljonärer helt plötsligt

Två engelska bönder letade med en metalldetektorefter efter en hammare: i stället för verktyget hittade de en trälåda med några metalldelar. Inuti fanns det en skatt på 15 miljoner dollar. De två lämnade allt till The British Museum och fick en belöning på 2,3 miljoner dollar, som de delade.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack