14 roliga och billiga sätt att underhålla ditt barn hemma - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
14 roliga och billiga sätt att underhålla…
27 misslyckade utformanden som endast skaparens vansinne kan förklara! 34 underbara idéer som förvandlar ett litet badrum till det bästa utrymmet i huset

14 roliga och billiga sätt att underhålla ditt barn hemma

Av sofia
1.499
Advertisement

Barn har som alla vet ett behov av att bli underhållna och ständigt få ny stimulans, gärna på ett sätt som även utvecklar deras kreativitet. Om ni är överrens och vill ha lite nya idéer till de små där hemma så riktar sig dessa enkla små pyssel till just er.

Hjälp barnen att göra dem och med lite tur så hittar ni något roligt och nytt att göra tillsammans som kanske till och med blir en ny familjetradition!

1. Lasersvärd

Om era barn tycker om Star Wars så har de säkert bett er om ett lasersvärd. Vad sägs om denna gör-det-själv variant med hjälp av en pool noodle och tejp. Här finns en turorial.

2. Tvålmoln

Hur uppnår man den här häftiga effekten? Genom att sätta en tvål i mikrovågsungnen i några minuter på maxhastighet. När man lekt färdigt med den kan man även forma den till nya små tvålar, kanske med hjàlp av någon kakform.

Advertisement

3. Leka med tärningar

Man kan använda gamla näsduksförpackningar (det räcker med två) för att skapa en väldigt rolig lek. På en tärning kan man rita vilken lek man ska göra och på den andra hur länge man ska göra den.

Här finner ni instruktionerna.

4. Tornadoburk

Att göra den är jätte enkelt, det räcker med en glasburk, lite diskmedel, karamellfärg och vatten. Här ser du hur den blir.

5. Rengbågsfärgad fläkt

image: Comfyho.me

Det må vara en gammal sommarlek, men effekten är verkligen ljuvlig. Ta ur kontakten och färglägg fläkten, bygg sedan ihop den och njut av föreställningen.

Advertisement

6. Kartonglabyrint

Ok, den behöver inte vara stor som den på bilden men det är verkligen ett orginellt koncept. Gör en bana som barnen kan leta sig runt i.

7. Bilbana

image: Bastisimo.com

Man behöver inte rita exakt samma som på bilden, men det här lilla skyddade utrymmet där barnet kan skapa sin egen lilla värld kommer barnet garanterat fly till gång på gång. 

Advertisement

8. Löv

image: Krokotak.com

Att färglägga är fortfarande en av de mest avkopplande aktiviteterna för sinnet och att göra det med upphittade löv från marken gör det hela ännu roligare!

9. Rita med hjälp av dina händer och fötter

Det är viktigt att stimulera alla barnets sinnen och just därför får de komma i kontakt med olika typer av material även i skolan. Den här bilden visar er två exempel på hur man kan dekorera hand- och fotavtryck.

Advertisement

10. Utelekar

Enkla utelekar som underhåller länge. Istället för små stenar kan man istället använda blöta svampar som på bilden. Ni bestämmer själva även baserat på barnets ålder.

11. Bubbelplastmålning

12. Hemmagjorda klossar gjorda av tvättsvampar: Gör-det-själv Jenga!

den här artikeln hittar ni instruktionerna.

13. Sandskrivning

image: Pinterest

En utmärkt variant för att öva utan att slösa på papper, eller hur?

14. Mystält!

Undervärdera aldrig ett tält! Ni kan slå upp ett litet tält inne huset eller göra det själva med hjälp av ett lakan. Det viktiga är att tillföra den där lite mystiska och äventyrliga känslan som alla barn gillar!

Tags: SpelBarnIdéer
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack