Vi håller på att förlorar möjligheten att njuta av viktiga stunder - Detta foto gör det klart - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vi håller på att förlorar möjligheten…
Ett par finner tack vare ett foto att de var på samma ställe 10 år innan utan att känna varandra Om du känner någon född i Fiskarnas tecken är du mycket lyckligt lottad

Vi håller på att förlorar möjligheten att njuta av viktiga stunder - Detta foto gör det klart

Av Linda Solari
1.223
Advertisement

Ungdomar som förlorar sitt liv när de jagar selfies som "modiga" personer, människor med problem med nacke och sömnlöshet i samband med överdriven användning av smartphones: vilka andra signaler måste vi vänta på för att förstå att vi definitivt överdriver? Riskfyllt är det att använda smart telefonens för intensivt, men det som är sorgligare är att vi inte märker allt vi förlorar på grund av att vi alltid har telefonen i våra händer.

Vi lever i den mest "uppkopplade" tiden, men vi känner oss ofta ensamma. Vi förlorar verkligheten, och blandar ihop det med vad som passerar från en skärm.

För att visa hur mycket vi har förlorat kontakten med det verkliga livet, vill vi visa  är ett foto publicerat på Twitter av fotograf Miguel Ángel Morenatti, men fotograferad av John Blanding.

Alla tittar på vad som händer från deras smart telefons upplysta skärm: alla utom en äldre person i främre raden.

image: John Blanding

Damen håller inte i någon smartphone, kanske har hon inte ens en: hon lutar sig på staketet med händerna korsade som någon som vill njuta av ögonblicket. Runt omkring mängder av skrik, förmodligen vet alla mycket bättre än hon, vem är den berömda personen är: ändå, trots det stora engagemanget ser ingen vart de egentligen bör titta. Ögonen pekar bara på telefonskärmen, där de förmodligen tar en bild eller spelar in en video.

"Vi förlorar möjligheten att njuta av de viktiga stunderna", skrev fotografen Miguel Ángel Morenatti på tweeten som hade en viral spridning. Tydligen för att kunna ta den perfekta bilden är vi villiga att sakna det verkliga ögonblicket.

Vi måste förstå vad som är mer hållbart över tiden, om det är den digitala bilden som man har tagit från telefonen eller om det är minnet vi får genom hörseln och synen: vad skulle hända om minnet på smarttelefonen skulle förstöras och vi förlorade alla fotografier?

Förmodligen skulle vi inte komma ihåg något, eftersom vi alltid är upptagna med att ta en bättre bild utan att uppskatta verkligheten för vad den egentligen är!

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack