De 10 vanligaste misstagen när du lagar pasta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De 10 vanligaste misstagen när du lagar…
17 skönhetstrick som varje kvinna borde känna till 11 uppfinningar som gör att du förstår hur snabbt tekniken går framåt

De 10 vanligaste misstagen när du lagar pasta

Av Linda Solari
1.959
Advertisement

Att säga "pasta" är lite som att säga "Italien": pasta har funnits ända sedan medeltiden och tillverkningen är baserad på semolinamjöl eller durumvetemjöl med varierad format och matlagningsmetoder. Att förbereda det är inte så svårt, så länge du följer vissa steg och regler!

För att inte misslyckas totalt med denna uppgift är det användbart att vara medveten om de vanligaste misstag som görs vid matlagning av pasta, både i Italien och i andra länder.

De 10 vanligaste misstag som görs när man lagar pasta

image: Storyblocks
  • Inte ge uppmärksam på kvaliteten. Vi erkänner att budgeten för inköp av mat inte är densamma för alla, men om vissa märken är dyrare än andra, finns det ibland en anledning; Den pastamaskinen i brons är till exempel bättre än den i teflon, både för att det innebär en långsammare torkningsprocess och för att den ger porositet till produkten och därigenom en större förmåga att blanda sig väl med såsen.

  • Formen på pastan som ska användas till vilken sås. Om du redan vet vilken sås du vill ha då är frågan: vilken typ av pasta passar bäst? I allmänhet går den långa pastan bra med såser "mer vattninga", den korta går bra med köttsås och med grönsakerna som skärs i små bitar.

  • Proportionerna av kokvattnet som passar mängden pasta. Här behöver du bara göra en snabb beräkning: varje liter vatten är tillräckligt för att laga 100 gram pasta. Låt inte lite vatten förhindra en homogen matlagning (risken är att den snabbt kokar utanpå innan den kokas inuti) och ger stärkelsekoncentrationer så att i den färdig rätten kan uppfatta en bitter smak.
image: Storyblocks
  • Skölja pastaen med kallt vatten när det är färdigkokat. Om du, som många som du gör när du förbereder den kalla pastan, vet att du har två möjligheter: Lägg till ett glas kallt vatten i kastrullen eller tömma vattnet några minuter tidigare, tillsätt lite olja och blanda så att den inte klibbar fmen lämna att kyla ner sig av sig själv. Om du sköljer pastan, tvättar du bort stärkelsen som hjälper pastan att blanda sig med såsen och du kommer att förstöra smaken.

  • Uppmärksamhet på tillagningstider. Att lita på sin känsla är bra, meninte när du försöker laga en ny typ av pasta! Rådet är att inte överskrida kokningstiden som anges på förpackningen och vara i närheten för att smaka av pastan (det händer att det ibland inte står om korrekt kokningstid) och att man i vissa fall föredrar pastan som är kokt två minuter innan den är färdig.

  • När tillsätts salt till vatten? I varje italiensk familj "diskuteras" detta, om denna känsliga passage. Vi vill ge dig två möjliga alternativ: häll saltet ihop med vattnet (innan det kokar) ökar kokpunkten och säkerställer en högre temperatur, eller när vattnet redan kokar,det sparar energi när vattnet först kokar, men det här är en mycket minimal besparing. Det enda som verkligen bör undvikas att göra är att lägga till salt och hälla i pastan samtidigt, eftersom både tillsatsen av den ena och den andra bidrar till att sänka vattentemperaturen och sedan sakta ner den nödvändiga kokningen. När det gäller kvantiteten bör du hälla 7-10 gram salt för varje liter vatten (och därmed varje 100 gram pasta).
Advertisement
image: Storyblocks
  • Täck aldrig kastrullen med lock när pastan kokar. Detta vet alla men det är alltid bra att upprepa det.

  • Lägg lite olja i vattnet för att förhindra att pastan klibbar. Det är ett knep som många använder, men i verkligheten vet vi att dessa två ämnen inte kan inte påverka varandra på en molekylär nivå. Vad du kan göra är att röra om pastan från tid till annan och respektera tillagningstiden.

  • Felaktig typ av kastrull. Ett exempel: att laga spagetti finns de med en speciell form, det vill säga smala och höga kokkärl.

  • Sila pastan och kasta bort vattnet. Kokvattnet kommer inte bara att vara bra för att inte få ett torrt resultat, men mineralsalterna och stärkelsen den innehåller kan användas på många användbara sätt, vattna växter, till hårinpackningar, återanvändning vid ångkokning.

Om du följer dessa punkter, kan du knappast misslyckas med att förbereda en god måltid med vår älskade pasta!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack