10 000 rum men inga gäster på 70 år: Ghost-hotellets var nazisterna stora projekt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 000 rum men inga gäster på 70 år:…
20 satellitbilder som visar hur klimatförändringar förvandlar vår planet 25 föremål för köket, som du inte kan vara utan

10 000 rum men inga gäster på 70 år: Ghost-hotellets var nazisterna stora projekt

Av Linda Solari
5.724
Advertisement

På den tyska ön Rügen, som är den största i Tyskland och ligger i Östersjön, finns en jättestor struktur men som har förblivit oanvänd under större delen av sin existens. Det ambitiösa Seebad Prora-komplexet var faktiskt konstruerat och byggt med en exakt avsikt, men ett kapitel i vår historia kom till att störa planerna för de män som låg bakom projektet: utbrottet av andra världskriget.

Denna struktur byggdes under nazistiden mellan 1935 och 1939, med den tydliga avsikten att visa alla regimens kraft och därmed som ett propagandaelement.

Den första stenen lades i närvaro av Adolf Hitler den 2 maj 1936.

Under de första åren av byggandet var de flesta byggföretag från Reich engagerade i detta ambitiösa projekt som bestod av 8 identiska byggnader.

Advertisement

Tänk att de arbetare som var involverade i byggandet av Prora-komplexet var omkring 9 000 och de personer som kunde ha bott här var 20 000 samtidigt.

Utbrottet av andra världskriget avbröt emellertid plötsligt arbetet: arbetarna flyttades till krigsindustrin och strukturen övergavs.

Det ursprungliga projektet omfattade alla slags bekvämligheter och attraktioner, men det första "sanna" användningen var när Hamburgs invånare fann skydd under bombningarna.

Advertisement

Efter krigets slut användes delen av komplexet som utpost för Östtysklands armé, men efter den tyska återförening, återvände komplexet till att vara tom (se nedan, återuppbyggnad av ett rum från den tiden).

Nuförtiden verkar det som flera är intresserade av byggnaderna: inte bara ett historiskt museum har byggts inuti, men ett österrikisk byggföretag har köpt komplexet.

Advertisement

Arbetet med att slutligen göra det till en fungerande turiststruktur började år 2016 då såldes den första lägenheten.

Den nya orten kommer att ha minst 300 sängar, sportplaner, simbassänger, privata lägenheter, biografer och mycket mer.

Source:

https://en.wikipedia.org/wiki/Prora

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack