Efter jordbävningar, stormar och orkaner, vad kan vi förvänta oss? - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Efter jordbävningar, stormar och orkaner,…
Dessa bilder förklarar varför kvinnor lever längre än män 20 bilder av personer som inte bryr sig vad andra tycker om dem

Efter jordbävningar, stormar och orkaner, vad kan vi förvänta oss?

Av Linda Solari
1.741
Advertisement

Jorden verkar vara i uppror: och det som sägs när man pratar om den aktuella miljösituationen är väldigt negativt. Vi är trötta på att höra om det destruktiva sättet vi behandlar vår planet, eftersom vi känner oss så maktlösa och för att det är så svårt att se hela bilden. Många tror att varningarna om den accelererande klimatförändring är ett sätt att avleda uppmärksamhet från mer konkreta och verkliga händelser, och kanske är det så, men ska vi blunda och fortsätta som ingenting? Vi är här nu.. vad gör vi för att hantera de växande problem på vår planet?

Planeten svarar mot mänsklig stress: förorening, markutnyttjande, växthusgaseffekt, temperaturökning.

Det har varit några besvärliga veckor. Världen har skakats av starka naturfenomener: den våldsamma jordbävningen i Mexiko och den efterföljande tsunamin varningen, till de orkaner längs den sydvästra kusten av USA, och för att göra saken värre en magnetisk storm, den mest intensiva på de senaste 11 åren.

Ändå vet vi inte säkert om jorden helt enkelt svarar på det utnyttjande, brist på medvetenhet och ansvar. Men konsekvenserna är människor utan hem eller familjer som saknas, döda djur, förstörda byar och städer.

Den magnetiska storm var så intensiv att all kommunikation slogs ut, dåliga GPS-signaler och norrsken som normalt aldrig syns på dessa platser.

Nästan samtidigt skakade den starkaste jordbävningen på 30 år, med 8,2 magnitud i Mexiko. Dussintals människor förlorade sina liv, andra förlorade sina hem. Efter jordbävningen kom rädslan för tsunamin som kunde ha slagit till vid kuststäderna.

Det är inte allt: tre orkaner, kallade Irma, Jose och Kate, som ödelade öarna i Karibiska havet, Florida, Kuba och Dominikanska republiken. Den maximala effekten som uppnåddes var 4 på en 5-stegs skala. Det är första gången ett sådant stort antal orkaner slår till i kustområderna på bara en säsong. 3 miljoner människor kan fortfarande inte dra nytta av el, många andra är utan dricksvatten och 90% av byggnaderna är förstörda.

På bara 48 timmar drabbades vi av tre orkaner, solstormar, jordbävningar och 8 tsunamivarningar.

Detta är en varning: vi måste nu tillsammans ta den ultimata chansen att vända vägen till en positiv förändring på vår jord.

Tags: MiljönAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack