Den här skolan packar in och fryser överbliven skolmat för att ge den till mindre lyckligt lottade elever - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här skolan packar in och fryser…
Hemligheten till inre frid? Att inte låta andra styra ditt liv! 10 livsmedel som hjälper dig att sänka blodsockernivån utan att du ens märker det

Den här skolan packar in och fryser överbliven skolmat för att ge den till mindre lyckligt lottade elever

Av sofia
863
Advertisement

Matavfall är ett av de största problemen och stora motsägelser i det moderna samhället. Det finns ingen balans på planeten, så medan en del av världen lider av hunger och undernäring drabbas en annan av fetma och ätstörningar. Det kommer att ta tid att förändra situationen och medvetenhet hos de som konsumerar, men för närvarande kan vi börja med små enkla initiativ och försöka att på ett mer rättvist sätt använda en så pass dyrbar resurs som mat.

via: CBS News

Ett exempel på ett sådant initiativ finner vi på Elkhart Country Community School i norra Indiana som har anslutit sig till ett pilotprogram som främjas av välgörenhetsorganisationen Cultivate Foundation. Projektet går ut på att samla in lagad mat i skolmatsalen och dela ut den till barn som befinner sig i svåra ekonomiska förhållanden. På restauranger eller företag händer det ofta att många måltider tillagas men inte serveras och att de ofta hamnar i papperskorgen.

Tack vare Cultivate packas färdiga måltider och fryses ner för att ätas senare. För närvarande erbjuder Elkhart Country Community School måltider för 20 barn som deltar i projektet, med totalt 8 individuella måltider per vecka som placeras i en termisk frysväska och levereras varje fredag.

Det finns inga extra kostnader då det rör sig om tillagad mat som aldrig serverats och allt sker i enlighet med strikta hälsoprocedurer. Dessa är inte "rester" men rätter som aldrig lämnat matsalen, därför aldrig rörd och fri från alla former av förorening. Cultivate-initiativet finansieras delvis av Elkhart Chamber of Commerce och hittills har det varit möjligt att tillhandahålla över 11 000 gratis måltider.

Som man brukar säga är det bara "en droppe i havet", men samtidigt finns ett otroligt engagemang bakom detta försök att göra livet för dem som inte har råd med någonting så självklart som vardaglig mat lite lättare. Syftet med sådana initiativ är att hjälpa människor både direkt och på lång sikt, men också att informera andra, både vanliga medborgare, institutioner och andra föreningar att göra samma sak.

Advertisement

Genom att starta liknande program i andra städer utvidgas solidariteten och den positiva effekten av att förbättra livskvaliteten hos så många människor, vilket ger konkreta lösningar och framför allt stort hopp!

Källa:

https://www.cbsnews.com/news/schools-team-up-with-program-to-package-unused-food-into-take-home-meals-for-students/
https://cultivateculinary.com/about-us/

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack