En miljöaktivist gör eget toapapper med återanvändbara trasor

av sofia

09 April 2022

En miljöaktivist gör eget toapapper med återanvändbara trasor
Advertisement

Fler och fler människor blir alltmer miljömedvetna och försöker välja ekologiska alternativ för planetens bästa. Den information som är tillgänglig idag har haft en avgörande roll i denna mening och idéer för att främja återvinning och begränsa föroreningar sprids allt snabbare. Från källsortering till användningen av biologiskt nedbrytbara påsar och användningen av glas istället för plastflaskor, det finns många olika sätt att skydda miljön på.

En kvinna fick en idé i denna mening, som kan vara användbar för många: att använda trasor istället för toalettpapper, gjorda av gamla tygbitar från kläder och tvätta dem separat.

via Metro

Youtube

Youtube

Jayme Janelle förklarar på sin Youtube-kanal att hon har en korg med rena trasor i sitt badrum som, så fort de är använda, läggs i en speciell påse och sedan tvättas. I princip har kvinnan ersatt det traditionella toalettpappret med bitar av kasserade och återanvändbara kläder.

Janelle bor på en gård tillsammans med sina sju barn, omgiven av naturen: av denna anledning har hon anpassat sig till att leva i harmoni med miljön och anammat en ekologisk livsstil för att skydda planeten på sitt eget lilla sätt. För henne är frågan allvarlig, så pass mycket att hon har gjort det till ett slags personligt uppdrag.

Sedan några år tillbaka har hon valt detta nya system: att avstå från att köpa toalettpapper till förmån för tygbitar gjorda av kläder, som hon sedan tvättar en gång i veckan eller, om nödvändigt, oftare.

Jayme har bestämt sig för att dela sin metod på Youtube, genom en videohandledning där hon uppmanar andra att följa hennes exempel och anta en grönare livsstil.

Advertisement
Youtube

Youtube

Förutom att vara bra för miljön tillåter hennes vanor henne att spara pengar: "Vilken välsignelse det har varit att bara behöva köpa två förpackningar toalettpapper det senaste året, och jag gjorde det bara för att vi har det hemma för våra gäster." förklarar hon.

Trasorna tvättas med varmt vatten och sköljs med kallt vatten, ibland tillsammans med kläder. Kvinnan rekommenderar att om du inte har en barriärtvättmaskin, att göra en förtvätt och mer än en sköljning.

Dessutom har Jayme valt att bara använda bidén för sina egna och sina barns behov. Tydligen luktar huset inte illa: ”Vi har aldrig haft problem med lukt i våra badrum. Jag har haft gäster som sagt att mitt hus luktar gott."

En del användare som följer kvinnan har anammat denna vana och hävdar att det är mycket användbart.

Vad tycker du om saken?

Advertisement