En 15-årig kille blir arg på sina föräldrar: "Jag sa ju att han skulle förstöra min fest"

av sofia

05 April 2024

En 15-årig kille blir arg på sina föräldrar: "Jag sa ju att han skulle förstöra min fest"
Advertisement

Födelsedagsfester är ett utmärkt tillfälle för att sammanföra släktingar och vänner för att fira årsdagen av en persons födelse. Kort sagt, ett mycket speciellt sätt för att få någon att känna sig unik. Därför vill man under en sådan omständighet att allt ska vara perfekt, men ibland inträffar oförutsedda händelser, vilket dock inte var fallet i den här historien.

Pojken som är huvudperson i denna berättelse hade faktiskt redan förutsett allt och han visste mycket väl vad som skulle ske om hans brorson också skulle vara där den dagen.

Advertisement

Den unga killens berättelse

Den unga killens berättelse

Eduardo Barrientos/Pexels - Not the actual photo

Bortskämd, odisciplinerad och för vördnadslös för att lyssna på någon, detta är den perfekta beskrivningen av den lilla "busungen" (milt sagt) som pojken absolut inte ville skulle delta på hans födelsedagsfest. Vi pratar om hans 5-åriga brorson. Kan ett barn verkligen skapa tillräckligt med förödelse för att förstöra en hel kväll? Läs vad som hände och avgör själv.

Pojken vände sig till ett välkänt forum för att berätta om sitt missöde: "Jag hade varnat mina föräldrar, jag hade specifikt bett dem att inte låta min brorson komma. De svarade mig att alla fick komma på min fest och att det inte skulle ha varit schysst att utesluta någon, speciellt inte min äldre brors son," förklarar tonåringen.

På sin 15-årsdag fruktade han, eller snarare visste han redan, att det inte skulle sluta bra om den lilla killen var närvarande. Men det fanns absolut inget han kunde göra utom att be sina föräldrar att lyssna på honom. De struntade dock blankt i allt det han hade att säga.

Advertisement

Födelsedagsfesten som blev katastrof...

Födelsedagsfesten som blev katastrof...

Hina Mohsin/Pexels - Not the actual photo

"Var inte dramatisk, inget otrevligt kommer att hända på din fest och vi kommer i vilket fall att ta ansvar för honom", avbröt pojkens föräldrar.

I slutändan verkade det sedan ändå som att allt faktiskt gick bra på festen, men sedan kom den lilla brorsonen: "Han försökte blåsa ut ljusen på min födelsedagstårta, han kunde inte så han knuffade den i ren irritation, vilket fick den att ramla på golvet!", berättar födelsedagsbarnet. Men han var inte alls förvånad eller ens särskilt arg, han var bara besviken för att ingen hade lyssnat på honom.

Brodern bad då 15-åringen om ursäkt och betalade tillbaka kostnaden för tårtan och även föräldrarna hade inget annat val än att erkänna för tonåringen att han hade haft rätt. Tre dagar senare bjöds pojken på middag av sin bror för att kompensera för det som hade hänt på festen, men pojken ville inte gå dit, han hade andra saker att göra.

Ännu en gång anklagade hans föräldrar honom för att ha varit för hård mot sin bror. "Jag klandrar honom inte, ni är de enda som är ansvariga för vad som hände på min födelsedag", började den förbittrade unge mannen och hans föräldrar hade genast försökt försvara sig och hade blivit mycket upprörda. Nu undrar 15-åringen om det är han som betett sig fel. Låt oss ta en titt på kommentarerns till inlägget.

Användarnas kommentarer

"Jag tycker inte att du har gjort något fel, tvärtom, det är snarare dina föräldrar som har ställt till med en scen för att inte känna sig skyldiga för det som hände", skrev någon, "Jag är rädd att ditt syskonbarn inte har uppfostrats på bästa sätt. Hans bortskämda beteende är typiskt för en 2-, kanske 3-åring, men absolut inte för en 5-åring," sa en annan.

"Dina föräldrar gav dig ett löfte och lyckades inte hålla det. När det gäller din bror, borde han ha varit mer uppmärksam på sin son, speciellt när han befann sig nära din födelsedagstårta," sa ännu en.

"Du har inte gjort fel. Du förutspådde allt, men ingen ville lyssna på dig och nu försöker de helt klart förringa det som hände och avleda uppmärksamheten till din vägran att gå på "ursäkt"-middagen som anordnades av din bror och även här har du visat att du vet hur man beter sig som en pojke som är mycket äldre än hans ålder”, skrev en sista. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement