"Min granne skicka hela tiden över sin son hem till mig, men jag är trött på detta och skrev därför ett meddelande till henne"

av sofia

05 April 2024

"Min granne skicka hela tiden över sin son hem till mig, men jag är trött på detta och skrev därför ett meddelande till henne"
Advertisement

Det händer många gånger att mammor som är vänner hjälper varandra att klara av dagliga sysslor. Om arbetet inte tillåter det, kanske den andra personen blir ombedd att hämta barnen från skolan, eller att ta hand om dem medan man är hemma, och dessa tjänster görs ömsesidigt, utbytet är rättvist och ingen av de två parterna utnyttjar den andra. Har du någonsin haft den typen av utbyte av tjänster med någon av dina vänner?

Det finns dock fall där vissa beteenden kan vara irriterande, vilket är exakt vad som hände i historien vi nu vill berätta.

Advertisement

Vikten av goda relationer med grannarna

Vikten av goda relationer med grannarna

cottonbro studio/Pexels

Historien delades på Reddit av en kvinna som tyckte att hennes grannes beteende var felaktigt. Att ha en bra grannrelation är en positiv sak, du känner dig mer "trygg", du kan njuta av en pratstund med människor du träffar varje dag och du kan be om tjänster, om det behövs, för att klara av dina dagliga åtaganden. Om relationen grannar emellan är stabil och fredlig kommer samlevnaden också att vara stabil och man undviker på så sätt obekväma och oönskade situationer. Det är därför vad vi alla vill uppnå, men vi vet mycket väl att det inte alltid är möjligt.

Att komma överens är inte bara en fråga om personlighet och beror inte bara på hur mycket man lyckas komma överens eller inte, utan också på ömsesidig respekt, och det verkar som att det var bristen på detta som skadade relationen mellan de två grannarna som denna berättelse handlar om.

"Jag tar ofta hand om min granne Jessicas son - började kvinnan i inlägget - Jag älskar lille Jack, han är 5 år och han kommer ofta för att leka med min 3-åriga son medan hans mamma är upptagen hemma med jobb och hon har även ett barn på 1 år att ta hand om. Vi har varit grannar sedan 2018, vi går inte ut tillsammans, men vi har aldrig bråkat och jag har inget emot att hennes son är hos mig. Jag gör det gratis, jag har aldrig bett om något och Jessica har heller aldrig erbjudit mig något."

Advertisement

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Anete Lusina/Pexels

En perfekt balans där den ena hjälpte den andra, utan att be om något i gengäld. Men sedan var det något som rubbade denna balans, vilket ledde till att relationen försämrades. "Här är problemet: nästan varje gång Jack kommer hem till oss är han sjuk, hostar och är förkyld - skrev författaren till inlägget - Är det möjligt att hans mamma inte vet om detta? De senaste gångerna, efter hans besök, blev vi alla sjuka, förlorade arbetsdagar och tvingades lägga både tid och pengar på mediciner och läkarbesök. Jag sa aldrig något och fortsatte att låta honom komma till oss, hon är min granne och jag ville inte skapa problem, men nu har jag tröttnat."

Det var därför kvinnan bestämde sig för att skicka ett meddelande till sin granne och förklara situationen och "farligheten" med att skicka sitt barn med förkylning till deras hem och riskera att föra över samma symptom till alla andra i hushållet. "Det är lite pinsamt, men jag måste berätta att Jack de senaste gångerna alltid var sjuk när han kom till oss - skriver hon i meddelandet - jag förstår att det är svårt att ta hand om barnen, skolan och jobbet, men det är det inte första gången detta hände. Om du ​​vill att han ska fortsätta komma till oss måste du säga till när han är sjuk, eller skicka hit honom först när han har blivit frisk igen, på så sätt blir vi inte alla sjuka och vi slipper missa arbete och skola, samt spendera pengar på mediciner. Vi bryr oss om er och vill inte orsaka missförstånd, men vi kan inte fortsätta så här."

Ord som irriterade grannen, gjorde att hon kände sig förolämpad och ledde till att hon sa upp kontakten med kvinnan.

Ett beteende som inte ansågs vara korrekt

Ett beteende som inte ansågs vara korrekt

cottonbro studio/Pexels

En reaktion som inläggets författare inte förväntade sig och som fick henne att vända sig till Reddit. Användarna höll med henne om att grannens reaktion var överdriven, eftersom hon kunde ha lyssnat på kvinnans motiveringar utan att omedelbart känna sig kränkt av meddelandet. Man har faktiskt rätt att vara orolig för sin familj och på något sätt vilja undvika problem. När allt kommer omkring hade denna mamma inte på något sätt portat lilla Jack, men hon ville skydda sitt barns hälsa, hennes egen och resten av familjens. Det bör dock understrykas att folk påpekade en detalj i hennes meddelande.

"Det var oförskämt av grannen att skicka dit det sjuka barnet utan förvarning - läser vi i en kommentar - men jag tycker att de "pinsamma" kommunikationerna borde vara kortare. Det hade räckt med att påpeka problemet och be att barnet inte kom dit om det var sjukt, din version verkar dock, även om du har rätt i det du säger - läser man sedan i svaret - överdriven på grund av alla detaljer".

En åsikt som många höll med om och som kanske kunde ha hjälpt henne att undvika att det slutade som det gjorde. Vad tycker du, gjorde hon rätt eller fel?

Source:

Reddit

Advertisement