Från att inte ha kunnat få barn föder hon femlingar och ett år senare är hon gravid på nytt

av sofia

29 Februari 2024

Från att inte ha kunnat få barn föder hon femlingar och ett år senare är hon gravid på nytt
Advertisement

Att få barn är en av de vackraste sakerna som kan ske i livet. Barn är en gåva, de fullbordar oss, de berikar våra liv och det är en mäktig känsla att tänka att man har satt en annan liten varelse till världen som kommer att växa upp och bli en vuxen människa i framtiden. Att bli förälder är en unik känsla, men vi kan inte förneka att det också är tröttsamt, speciellt när inte bara ett barn föds, eller ens två eller tre.

Fall där man får mer än trillingar? De existerar och de är inte ens så sällsynta, och historien vi nu vill berätta handlar om en familj med femlingar plus ännu en överraskning. Låt oss kika på vad det handlar om.

Advertisement

En speciell förlossning

En speciell förlossning

Haylee Ladner/Facebook

Det är inte särskilt ofta man hör talas om folk som får mer än två eller tre barn, men det är inte helt omöjligt. Naturligtvis är det ovanliga situationer, men det är underbara händelser som händer vissa människor och under särskilda omständigheter. Detta hände Haylee och Shawn, ett par från Mississippi. 

Den graviditeten var inte alls lätt att genomföra, men trots svårigheterna, tröttheten hos den framtida mamman och de ständiga läkarundersökningarna för att säkerställa att allt var bra, föddes i februari 2023 fem små bebisar, varav 4 var flickor och 1 var en pojke.

Graviditeten var tuff för kvinnan och hon säger att illamåendet är fem gånger värre när man väntar fem barn. Efter förlossningen planerade hon inte att skaffa fler barn, men man ska aldrig säga aldrig.

Advertisement

En mycket oväntad nyhet

En mycket oväntad nyhet

Haylee Ladner/Facebook

I själva verket, ungefär ett år efter femlingarnas födelse, överraskades paret av en annan lycklig händelse, nämligen att de väntade sitt sjätte barn. En oväntad och inte på något sätt planerad graviditet som ändå välkomnades med stor entusiasm.

"Jag fick några känningar, men till en början trodde jag inte att det var en andra graviditet - berättar kvinnan - jag var trött, väldigt trött, men sedan har jag ju också 5 barn, så det var ju kanske inte så konstigt och sedan tog jag alla nödvändiga försiktighetsåtgärder". Hon hade dock fortsatta symtom så hennes man rekommenderade att ta ett graviditetstest.

Till deras stora förvåning fick de veta att storken var på väg till dem ännu en gång. Så de började göra kontroller och ultraljudet bekräftade att det var ett sjätte barn på väg. Mycket goda nyheter, även om det inte var planerat, och ingen av dem trodde att det var möjligt ännu.

Till en början var de lite nervösa...

Till en början var de lite nervösa...

Haylee Ladner/Facebook

"Först var jag rädd eftersom de var väldigt nära i ålder och jag var orolig över svårigheterna - berättar Haylee - men sedan tänkte jag att jag skulle uppfostra det sjätte barnet precis som jag gjorde med de andra 5. De är underbara, de är friska, de gråter bara om de har särskilda behov och pratar mycket, ibland undrar vi vad de säger till varandra."

Och att tro att paret alltid hade velat ha en stor familj, men i början hade det varit komplicerat att bli gravid. Två missfall hade satt föräldrarna på prov, så de vände sig till specialiserade anläggningar och bad om hjälp. Därav upptäckten av femlingsgraviditeten och sedan det nya syskonet. Sex underbara barn att gosa med och uppleva oförglömliga stunder med. Sällsynta omständigheter, lite svåra kanske, men unika just därför.

Vi hoppas att de kommer att hitta balans i sin vardag och att både Haylee och Shawn samt deras sex små barn kommer att kunna glädjas åt alla underbara stunder som de kommer att få uppleva tillsammans.

Advertisement