Den här mamman håller sin son i koppel: "Många kritiserar mig, men de vet inte varför jag gör så"

av sofia

27 Februari 2024

Den här mamman håller sin son i koppel: "Många kritiserar mig, men de vet inte varför jag gör så"
Advertisement

Att välja vilken typ av uppfostran man ska ge sina barn är inte något lätt beslut. Många faktorer måste beaktas, inklusive ditt barns personlighet och egenheter. Varje förälder väljer den metod de tycker är lämpligast och försöker skapa en stabil grund att ge sina barn i livet. Ingen bör därför döma andra människors beslut, särskilt eftersom man inte alltid känner till de bakomliggande orsakerna, men det finns de som helt enkelt inte klarar av att inte lägga sig i och tycker att det alltid är en bra idé att uttrycka sin åsikt.

En trött mamma hamnade i den här situationen och bestämde sig för att dela sin situation och sina tankar på webben, även för att få lite åsikter från folk.

Advertisement

Ett lite ovanligt val

Ett lite ovanligt val

cottonbro studio/Pexels

Huvudpersonen i den här berättelsen är en mamma vid namn Rachel, som hamnat i blåsväder på grund av ett val hon gjort angående sitt barn. När hon skulle ut på promenad med sin son bestämde sig kvinnan för att köpa en speciell sele för att kunna hålla honom i koppel, för att inte utsätta honom för några risker. Ett personligt beslut som ingen teoretiskt sätt har rätt att kritisera, men så är inte fallet.

Efter att ha fått många blickar på sig när hon handlade eller vid andra liknande tillfällen bestämde sig kvinnan för att lägga upp ett foto av sin son på Facebook och förklara sina skäl till att hon valde att hålla honom i koppel.

"Jag gör det för att hålla honom säker - skrev kvinnan - han springer mycket snabbare än mig och jag kan inte hålla jämna steg med honom ibland. Tidigare brukade jag springa och träna, men sedan opererade jag mig och jag kan inte längre hålla samma takt".

Advertisement

Att känna sig dömd av andra...

Att känna sig dömd av andra...

TropicalLife/Amazon

Rachel berättar också att hennes lilla barn är adopterat, att han är mycket livligare än andra barn i samma ålder och att han vägrar "tvingas" in i barnvagnar och bilbarnstolar för allt i världen, så kopplet verkade som en passande lösning för både honom och henne.

"Ibland får jag föraktfulla kommentarer och blickar och det gör ont - erkänner den här mamman - Han är lite hyperaktiv och vi gör allt vi kan för att få honom att må bra, men för tillfället är han fortfarande för snabb och måste hållas säker" .

Därför finns det alltså en giltig motivation bakom valet att använda den här typen av lösning för att inte utsätta honom för fara, men det verkar inte som att alla förstår det och de tvekar inte med att påpeka detta med förakt. Rachels situation är inte det första fallet där vi har hört eller läst om föräldrar som håller sina barn i koppel. Ett sätt för att känna sig lugnare och låta dem springa runt och röra sig utan att behöva sitta i en barnvagn, men är ett sådant val korrekt?

Vad tycker du om det här?

Vad tycker du om det här?

Pickpik

För många är svaret nej, eftersom det nästan är som att förvandla barn till föremål eller djur som behöver kontrolleras på detta sätt, men för mammor och pappor som väljer det som en säkerhetsanordning stämmer detta inte alls. Har de rätt?

Vad tycker du om den här lösningen för att ha koll på sina barn, speciellt om de är väldigt snabba som Rachels son?

Advertisement