Den här mamman hittar den näst mest giftiga ormen i världen bland sin 3-åriga sons kläder

av sofia

20 Januari 2024

Den här mamman hittar den näst mest giftiga ormen i världen bland sin 3-åriga sons kläder
Advertisement

Nämn en sak du aldrig skulle vilja hitta bland dina kläder? Svaren kan vara många och spegla våra djupaste rädslor och våra värsta mardrömmar. Låt oss säga att när vi öppnar garderoben eller en byrålåda är det enda vi skulle vilja se våra kläder, kanske några accessoarer och annat av det slaget. Men vi skulle aldrig någonsin vilja stöta på den näst giftigaste ormen i världen.

Synd att detta hände en mamma och att platsen där ormen gömde sig var ännu mer skrämmande...

En läskig upptäckt

En läskig upptäckt

Poyt448/Wikimedia commons - CC0 1.0 DEED

Berättelsen utspelade sig i Australien, där en mamma hade en mycket skrämmande upplevelse. Utan att veta vad hon skulle göra vände sig kvinnan till ormproffset Mark Pelley, som berättade och filmade hela händelsen.

Enligt mannen, som jagar ormar till yrket brukade kvinnan gå in i sin 3-årige sons rum varje dag och hämta kläder från en av lådorna. När hon öppnade byrån fann hon den bruna ormen. Den näst giftigaste arten på planeten slingrade sig ostört bland barnets kläder, redo att attackera så snart den fick chansen.

En skrämmande tanke om vi försöker sätta oss i kvinnans situation, vilket fick henne att vända sig till Mark.

Advertisement

Stunden då ormen fångades

Stunden då ormen fångades

The Snake Hunter/Facebook

Det var mannen som tog bort ormen från lådan och filmade den bland barnets kläder. Vem som helst i hans ställe skulle ha blivit förstenad, men Mark var lugn eftersom han är expert på ormar och tvekade inte när han såg detta exmplar som var cirka 1,5 meter långt. Bilderna av hans räddning spred sig snabbt på nätet och gjorde att många nyfikna människor ställde sina frågor till honom.

"Hur kom den in?" - frågade en person och Pelley förklarade att husägaren helt enkelt hade sorterat sin tvätt plockat in den i huset och därmed tagit med sig ormen med den.

"Är det möjligt att hon inte märkte något?" – var en av huvudfrågorna. Enligt experten skulle detta vara möjligt inte bara på grund av reptilens tystnad, utan också på grund av dess lätta vikt. "Man skulle kunna ha en i väskan, gå runt med den och inte märka något" - kommenterade ormfångaren.

En mycket farlig situation...

En mycket farlig situation...

The Snake Hunter/Facebook

Kvinnan hade lagt tvätten på plats och med den ormen som därmed var instängd i en av hennes 3-årige sons lådor. Hon hade omedvetet utsatt honom för stor fara. Bettet från denna reptil är dödligt och är en av de största dödsorsakerna i Australien.

Kort sagt bör man hoppas på att man aldrig träffar på en och denna mamma bör anse sig vara lyckligt lottad, inte bara för att hon insåg att den fanns där i tid och för att ha bett experten Mark om hjälp, utan också för att det inte var hennes barn som hittade den.

I hopp om att det aldrig kommer att hända någon annan, hur skulle du reagera?

Advertisement