Ägaren till en lokal slänger ut en familj med två barn: "De störde de andra kunderna"

av sofia

11 Januari 2024

Ägaren till en lokal slänger ut en familj med två barn: "De störde de andra kunderna"
Advertisement

Barn är ibland svåra att hantera och det är upp till föräldrarna att kunna hålla dem i skick, speciellt när man är på offentliga platser och risken finns att man kan störa andra människor. Just därför är det inte ovanligt att idag höra talas om platser som är reserverade enbart för vuxna kunder. Anledningen är att många människor söker lugn och ro när de går ut och äter middag eller i andra sociala sammanhang och att ha små barn i närheten kan i vissa fall innebära kaos och okontrollerat skrik och gråt. Men om platsen är öppen för alla, vad gör man då när en situation som involverar barn går överstyr och de blir okontrollerbara?

Chefen för ett café reagerade drastiskt på en liknande situation, vilket gjorde en mamma väldigt upprörd.

Advertisement

Det här är vad som hände

Det här är vad som hände

Adele's Cafe/Facebook

Adrian Dalloste är chef för Adele's Cafe där en jobbig händelse inträffade. Precis som varje dag kom och gick flera personer efter att ha tagit en glass eller smuttat på en drink och umgåtts lite. Bland kunderna fanns också en liten familj med två barn som tyvärr blev ombedda att lämna platsen. Orsaken till detta? De små barnens beteende som störde de andra gästerna gjorde att mannen lade märke till dem och tillslut bad dem att gå därifrån.

Det beslut som Adrian Dalloste fattade upprörde en annan mamma som var närvarande vid tidpunkten för händelsen. Kvinnan, vid namn Laura Edwards, blev chockad över beslutet att slänga ut familjen och bestämde sig för att spela in en video som hon la upp på sociala medier. Avsikten var att få folk att bojkotta caféet, övertyga dem om att inte gå dit längre, med tanke på ägarens beteende.

Enligt kvinnan var det absurt att jaga bort familjen bara för att barnen var upprörda. Det var verkligen inte föräldrarnas fel att de inte kunde lugna ner sig. "Jag gillade inte - sa Laura - att han inte frågade om de behövde hjälp, om en av de två föräldrarna kunde ta ett av barnen på en promenad för att lugna ner det, istället begränsade han sig till att jaga iväg dem".

Advertisement

Ägarens svar

Ägarens svar

@offical_adelescafeonmaggie/INstagram

Chefen svarade på anklagelserna och hävdade att Laura bara hade sett en del av händelseförloppet och inte visste att barnen innan de blev utslängda hade bråkat för att de varit tvugna att dela en glass och sedan fortsatt utanför och att de hade hållt på så i drygt 15 minuter innan hans slutgiltiga beslut fattades.

"Gråten och skriken var höga och konstanta och pågick i 15 minuter - sa mannen - De slutade inte och störde också de andra kunderna som bara ville njuta av en stunds avkoppling. Det är första gången på 8 och ett halvt år som jag varit tvungen att be någon att lämna min lokal." Det var därför han nästan var tvungen att slänga ut dem. Ett val som många, förutom ett fåtal, höll med om.

"Jag skulle ha agerat precis som han" - skriver en användare "Han är en bedårande person och snäll mot alla, även mot barn" - kommenterade en annan till mannens försvar ”Jag önskar att det fanns fler ställen där gnälliga barn inte är tillåtna” – kan man läsa sedan.

 

Vad skulle du ha gjort om du varit i hans situation?

Tydligen hade alltså Adrian Dallostes beslut inte varit så fel trots allt, förutom enligt Laura och några som tänkte likadant som hon. Det är trots allt inte okej att vara oförskämd och viktigt att ge en förälder tid och chansen att ingripa för att rätta till situationen, men hur mycket tålamod behöver man egentligen ha? Efter ett tag hade ägaren nått sin gräns och för de andra kundernas välmående agerade han drastiskt.

Tycker du att han gjorde rätt eller tycker du att hans beslut var överdrivet?

Advertisement