Hon låter sin son rita på väggen hemma och vid 4-års ålder är han en mycket duktig konstnär

av sofia

31 December 2023

Hon låter sin son rita på väggen hemma och vid 4-års ålder är han en mycket duktig konstnär
Advertisement

Vi har alla ambitioner i livet, saker vi är mer eller mindre lämpade för. I vuxen ålder syns de ofta tydligt, men det betyder inte att detta inte redan kan ske i tidig ålder. Det finns faktiskt barn som redan vid bara några månaders ålder kan utveckla passioner och på något sätt omsätta dem i praktiken.

Ett exempel i denna mening representeras av barnet vi vill prata med dig om nu, ett litet barn som började utveckla och visa upp sin konstnärliga stil när han bara var 10 månader gammal. Men låt oss ta en närmare titt på hans historia

En blivande konstnär

En blivande konstnär

Rawpixel - Not the actual photo

Santiago Daniel Peña Garcia är en 4-årig peruansk pojke som har förvånat alla med sina spektakulära konstnärliga färdigheter. Det var hans mamma, Adianée Peña García, som gjorde honom känd för allmänheten och berättade hur denna passion föddes hos sonen redan när han var mycket liten.

"Han började rita när han var 10 månader gammal - berättar kvinnan - han gillade att klottra överallt, speciellt på väggarna i huset och jag lät honom göra det. Många föräldrar förbjuder detta, men jag såg att han älskade det, att han njöt av det och jag kände inte för att stoppa honom. Så fort han kunde stå själv och gå, utvecklade han denna stora passion."

Så sonen tog sina första steg in i konstens värld och är idag 4 år gammal och anses vara en liten konstnär.

Advertisement

Allt började med lite klotter på väggen

Allt började med lite klotter på väggen

Needpix - Not the actual photo

Santiago började därför odla sin passion för konst väldigt tidigt och lyckades behålla den med årens gång. 4 år gammal har han inte gett upp och hans konstnärliga stil syns tydligt fortfarande, men den här gången inte på väggarna, utan på målarduk. Mamma Adianée berättar att han målar i minst 40 minuter om dagen och ibland i upp till en timme. Hans största inspirationskälla är tecknade serier, särskilt hans favoriter, och han älskar att föra över de bilder som finns kvar i hans sinne på målarduken.

Allt började, som vi sa, med lite klotter på väggen hemma som väldigt få föräldrar skulle ha tillåtit, men som enligt hans mamma var grundläggande för att få honom att bli en liten konstnär. Om hon inte hade tillåtit det, hade hans passion förmodligen inte utvecklats på det sätt som den gjorde.

"Jag tror att det är väldigt viktigt att tillåta barn att uttrycka sig till fullo, till och med genom att göra bus som detta och rita på väggarna, hävdar mamman - det finns folk som förbjuder det, men Santiago var så glad när han gjorde det att jag inte kände för att stoppa honom.När han började bodde vi i ett hyreshus och min bror som bodde hos oss höll inte alls med, men sedan såg han också min sons glädje och ändrade uppfattning - berättar hon - Innan vi lämnade lägenheten var vi naturligtvis tvungna att måla om alla väggar i huset, men min son hade fått möjligheten att uttrycka sig till fullo."

Att uppfostra ett barn...

Att uppfostra ett barn...

cottonbro studio/Pexels

Därför har Santiago med tiden förvandlats till en konstnär som älskar att ägna en liten stund av sin tid åt denna passion varje dag. Naturligtvis kommer inte alla barn som ritar på väggarna att växa upp och bli konstnärer, men det finns heller inget som säger att detta "tillstånd" inte bidrar.

Att uppfostra ett barn är inte alls lätt och det är nödvändigt att införa även strikta regler för att undvika total anarki, oordning och kaos i deras och föräldrarnas liv. Tvärtom skulle det finnas många risker med att inte ge barnet några riktlinjer alls, utan bara låta det tro att allt är möjligt. Men att tillåta något "utöver det vanliga" att göras gjorde i det här fallet ingenting annat än att gynna lille Santiago, och bidrog avsevärt till att utveckla hans talang. Och vem vet, kanske kommer detta verkligen att kunna erbjuda honom en framtid inom konstvärlden.

Vi hoppas det av hela vårt hjärta, och önskar att han kommer att kunna fortsätta att utveckla sin passion och alltid vilja att göra mer konst. Lycka till, lilla Santiago!

Advertisement