Den 3-åriga sonen är inte påklädd och klar för att gå till förskolan så pappan lämnar honom hemma med sin mamma i protest

av sofia

18 December 2023

Den 3-åriga sonen är inte påklädd och klar för att gå till förskolan så pappan lämnar honom hemma med sin mamma i protest
Advertisement

Föräldrar är ofta riktiga superhjältar som trots tusen åtaganden lyckas göra allt, eller åtminstone försöker de göra allt. Det finns trots allt många dagliga åtaganden och det är inte så självklart att vi faktiskt kommer att kunna hinna med dem alla. Det viktiga för att familjens vardag ska fungera perfekt är att man samarbetar. Varje familjemedlems kombinerade arbete, särskilt föräldrarnas när barnen är små, är avgörande för att allt ska gå bra.

Det verkar dock inte som att detta sker i alla familjer och absolut inte i den som vi nu ska berätta om. Låt oss tillsammans kika på varför och vad som hände.

Mannen var trött på kvinnans attityd

Mannen var trött på kvinnans attityd

Artyom Malyukov/Pexels - Not the actual photo

Historien delades på Reddit av en användare, en pappa som var trött på sin frus nonchalanta attityd och bestämde sig för att lätta sitt hjärta men framför allt för att fråga andra vad de tyckte om hans situation och om det var han som hade fel.

"Min fru och jag har ett 3-årigt barn som går på förskola - börjar mannen sin historia - Eftersom min fru inte kan köra bil är det jag som kör honom varje morgon och min svärmor hämtar honom. Om jag lyckas gå hemifrån med min son vid 8:45 är jag säker på att jag kan lämna honom utan att komma för sent till jobbet, men min fru är väldigt långsam med att göra i ordning honom och det slutar ofta med att jag blir sen."

Så det som den här pappan framför allt klagade över var att han inte kunde komma till jobbet i tid på grund av hans frus dåliga samarbete med att göra i ordning barnet på morgonen.

Advertisement

Det drastiska beslutet

Det drastiska beslutet

Peakpx

"Sedan vår son började skolan har jag redan blivit försenad fyra gånger och jag jobbar på en åker så jag kan inte komma sent till jobbet - skriver mannen - En morgon insåg jag att min fru var sen som vanligt, så jag gick ut och lämnade vårt barn hemma. Hon skällde på mig, men jag kunde inte vänta och jag sa till henne att om hon inte ville ha honom hemma var hon tvungen att vara lite snabbare på morgonen."

Så barnet blev kvar hemma hos henne hela dagen, men nästa morgon var han klar i tid och gick till skolan som planerat. Kvinnans punktlighet var dock mycket kortvarig, så pass att hon gjorde samma miss igen efter bara 24 timmar. Av den anledningen fattade maken ett beslut att antingen skulle sonen vara klar 8:45 eller så skulle han bli kvar hemma.

"När jag gjorde så blev hon väldigt upprörd och när jag kom hem vid 23-tiden tvekade hon inte med att påpeka det för mig - skriver pappan sedan - överdriver jag och är det något som jag kanske missar?" .

Användarnas svar

De som läste inlägget lämnade många kommentarer för att stödja mannen, men också för att försöka få mer klarhet. "Jag förstod inte och jag behöver lite mer information, åker du klockan 8.45 och kommer tillbaka från jobbet klockan 23.00?" - frågade en person innan han gav sin åsikt. Berättelsens huvudperson svarade att ja, han är den enda som jobbar hemma och behöver jobba två jobb för att kunna finansiera en viss livsstil, inklusive avgifterna för sin sons dagis.

Ett svar som gjorde att många ställde sig på hans sida istället för hans frus som enligt de flesta kunde ha hjälpt till mer, för att undvika att hennes partner var tvunden att jobba dubbelt och behöva stressa för att han tvingades hålla ett för högt tempo. "Har du pratat med din fru om att du inte har råd med den livsstilen och att du inte har någon relation med din son eftersom du aldrig kan vara hemma?" - skrev en annan användare.

En ohållbar situation som, låt oss inse det, skulle sätta vem som helst i svårigheter. Det är därför det i sådana här fall – även om det alltid borde vara så – är avgörande att det finns ett gott samarbete mellan makarna och att man hjälper varandra så mycket som möjligt för att få den vardagliga organisationen att fungera så bra som möjligt.

Vad tycker du om den här situationen?

Advertisement