Den här mamman delar med sig av sina tips på hur man håller barnen sysselsatta på planet och får blandade reaktioner

av sofia

18 December 2023

Den här mamman delar med sig av sina tips på hur man håller barnen sysselsatta på planet och får blandade reaktioner
Advertisement

Vad brukar du göra för att underhålla dina små barn under en kort eller lång flygresa? Om det inte är dags för tupplur och barnet är fullt av energi och timmarna vi ska spendera på planet är många måste vi nödvändigtvis hitta på något för att säkerställa att de håller sig sysselsatta, inte blir uttråkade och följaktligen inte får raserianfall och irriterar de andra passagerarna på flyget.

Mamman i centrum av denna berättelse har hittat vad som enligt hennes mening är en utmärkt metod för att sysselsätta små barn, men som många användare hade delade åsikter om. Låt oss försöka förstå orsaken till detta.

Advertisement

Hur kan man hålla barn sysselsatta?

Hur kan man hålla barn sysselsatta?

@nicholaknox/Instagram

Nichola Knox är en kanadensisk mamma och skapare av innehåll i sociala medier, som delade en video där hon visar hur hon valde att hålla sin unge son sysselsatt under en flygresa. Vi vet att det inte är lätt att hitta något intressant att erbjuda sina barn i en liknande situation. De kan lätt bli uttråkade på grund av det begränsade utrymmet, bristen på bekvämlighet, tryckförändringarna som kan orsaka öronproblem eller av många andra anledningar. Detta skulle kunna resultera i raserianfall och allmänt gnäll, vilket också kan vara irriterande för de andra personerna på flyget.

För att undvika allt detta bestämde sig kvinnan för att testa en snabb och enkel lösning med hjälp av en rulle tejp. Hur använde hon den? Låt oss ta en titt.

Advertisement

En alternativ metod...

En alternativ metod...

Wikiemdia Commons - CC0 1.0 DEED

På bilderna som lagts ut på webben visar mamman sitt lilla barn och allt som de med sin fantasi kunde skapa tack vare den självhäftande tejpen. Nichola byggde en bana för leksaksbilarna med en bro mellan ett bord och ett annat, en gunga för sonens dockor, en extra mugghållare, samt delade upp tejpen i många små bitar som barnet tyckte om att limma fast överallt. Kort sagt erbjöd detta enkla föremål gott om underhållning och hennes son visade att han uppskattade det väldigt mycket.

Men hur tog användarna det? Uppskattade de kvinnans förslag eller inte?

Delade meningar

Delade meningar

@nicholaknox/Instagram

Inlägget har fascinerat många, det måste erkännas. När allt kommer omkring, vem skulle inte vilja hitta svaret på ett liknande dilemma och få förslag på saker att testa? Just av dessa skäl var det flera som uppskattade idén och hävdade att de definitivt skulle prova det med sina egna barn. Å andra sidan fanns det dock de som verkligen inte uppskattade det och hade negativa åsikter om hennes metoder.

Nyckelproblemet, för dem som inte gillade lösningen, var att det är slöseri. Att använda all den där tejpen för några timmars resa och för att underhålla ett barn som kanske skulle ha hållit sig lugnt även med alternativa lekar och spel, var inte alls ett bra alternativ. För att inte tala om att det skulle ha skapat oordning och skräp som, om Nichola inte hade städat bort det, skulle ha legat kvar och väntat på flygvärdinnorna som skulle ha fått plocka upp allt.

"Snälla, uppmuntra inte folk att göra detta - skriver en person - inte alla föräldrar kommer att vara noga med att städa upp allt och det kommer att vara upp till de anställda att lägga mycket tid på att ta bort varje enskild tejpbit från ytorna. Det finns speciella behållare för att ta med många alternativa spel och lekar ombord". Även om det finns de som istället uppskattade det: "Jag tycker att det är briljant. Det är kreativt, fantasifullt, det håller barnets sinne i träning. Det är helt enkelt underbart" - kommenterar en annan användare.

Vad tycker du?

Det var inte alla som var överens om denna mammas val och hon blev både kritiserad och fick beröm i kommentarerna. Vad tycker du om hennes metod? Tycker du att det finns bättre alternativ eller skulle du kunna tänka dig att prova hennes knep nästa gång?

Advertisement