Den här bilden vinner ett pris som bästa bröllopsbild tack vare en liten fågel

av sofia

12 December 2023

Den här bilden vinner ett pris som bästa bröllopsbild tack vare en liten fågel
Advertisement

Fotografering är en av de vackraste konsterna som finns. Att vara fotograf innebär att kunna frysa ett ögonblick för alltid, en känsla som från blick till blick förnyas och återupplevs av både huvudpersonerna och betraktarna. Oavsett om det är människor, natur eller något föremål är det ibland en både fantastisk och överraskande upplevelse när man tittar på en bild. Dessa bilder innehåller inte bara essensen av vad som förevigas på bilden, utan också om vem som förevigar det.

Och vi vet hur viktigt fotografi är för att fånga viktiga ögonblick i våra liv, som unika och oförglömliga händelser. Bröllop är en av dessa och många professionella fotografer har bestämt sig för att ägna sitt arbete åt att göra två förälskade människor lyckliga tack vare sina otroliga bilder.

Advertisement

Ett pris för de mycket professionella fotograferna

Ett pris för de mycket professionella fotograferna

Pickpik

Eftersom det finns många utmärkta fotografer runt om i världen, beslutades det att inrätta ett pris för att ge ett årligt erkännande till den bästa bröllopsfotografen. De professionella fotograferna som deltar varje år kommer från hela världen och är verkligen många och alla med stora talanger. Visst, alla har sin egen stil, men det går inte att förneka hur duktiga och kompetenta de är.

För den sjunde upplagan av priset år 2023, var vinnaren Tara Lilly, en kanadensisk fotograf, som har ägnat sig åt bröllop i 15 år. Tillsammans med sin man Steve grundade de Tara Lilly Photography tack vare vilken de kan fånga de mest framträdande ögonblicken av många bröllop. Många människor vänder sig till henne och bland dessa finner vi Mikaela och Mitch, ett nygift par.

Advertisement

Ett mycket viktigt bröllop

Ett mycket viktigt bröllop

Tara Lilly/International Wedding Photographer of the Year

Det var just en av bilderna tagna på paret som gjorde att Tara valdes till årets bästa bröllopsfotograf. Det stämmer, utmärkelsen International Wedding Photographer of the Year gick till kvinnan och tack vare något otroligt som hände under parets ceremoni.

Mikaela och Mitch bestämde sig för att deras speciella ögonblick skulle äga rum på ett berg i Kanada, så de hyrde jeepar och "klättrade" upp till toppen för att utbyta sina bröllopslöften. Just när detta hände bestämde sig en liten fågel som kallas "Whiskey Jack", eller även känd som den kanadensiska gråskrikan, för att glida över och landa på brudens huvud. En både unik och sällsynt händelse som inte bara gjorde dagen ännu mer originell och vacker, utan även bidrog till segern i tävlingen för fotografen.

Med hjälp av en liten fågel

Med hjälp av en liten fågel

Cephas/Wikimedia Commons - CC BY-SA 3.0

"När Mitch började säga sina löften landade en nyfiken fågel direkt ovanpå Mikaelas huvud. Mikaelas chock, förvåning och skratt räckte inte för att avskräcka fågeln så den satt kvar där. Mikaela log hjärtligt och sa att hon kände sig som Snövit" - berättar Tara.

Ett vackert, spontant, originellt och intressant ögonblick som fotografen lyckades fånga med sin kamera och som hon deltog i tävlingen om årets bästa bröllopsfotograf med och lyckades vinna över runt 300 kollegor och 1 700 fotografier. Ett mycket viktigt mål som Tara kände sig nöjd och stolt över, samt väldigt glad.

Vi är säkra på att Tara, när hon tänker tillbaka på den viktiga segern, inte kommer att kunna sluta tänka på och tacka den där lustiga fågeln som hjälpte henne omedvetet.

Advertisement