Han tar en bild på sin dotter som döljer en läskig detalj och det är först senare som mysteriet avslöjas

av sofia

25 Juli 2023

Han tar en bild på sin dotter som döljer en läskig detalj och det är först senare som mysteriet avslöjas
Advertisement

När du åker på semester, tar en resa, organiserar en speciell händelse som du vill ska förbli etsad i ditt minne, är det första man tänker på att ta några bilder. Fotografering är en av de vackraste uppfinningar som någonsin gjorts, ett underbart sätt att kunna föreviga ögonblick i vårt liv som tack vare bilderna kan återupplevas, tillsammans med de vackra saker man upplevde i just den stunden.

Trots deras otvivelaktiga skönhet och positiva koppling finns det en del bilder som har små eller stora detaljer som kan vara störande och inte ha den önskade effekten. Det kan faktiskt hända att det på några av dem finns dolda detaljer som till och med gör oss rädda och får oss att ställa många frågor om vad de döljer och vad de kan betyda. De bilder som vi vill visa dig nu är ett tydligt exempel på detta.

via Reddit

Advertisement
Obiaruf/Reddit

Obiaruf/Reddit

Bilderna tillhör en Reddit-användare som delade dem på forumet 2014 för att lyfta fram och prata om en mycket konstig detalj som finns på en av dem.

"Min vän Martin Springall tog den här bilden på sin dotter i Zushi, Kanagawa, Japan. Han är lite för upprörd över vad han har sett för att själv kunna lägga upp bilderna, så jag gör det åt honom, jag är fascinerad av det och skulle vilja ha er feedback. Jag har dolt den lilla flickans ansikte av uppenbara skäl."

Den första förklaringen följdes sedan av bilderna som togs på den lilla flickan.

Advertisement
Obiaruf/Reddit

Obiaruf/Reddit

Fem bilder av ett ögonblick som upplevdes inom loppet av cirka två minuter. En mycket kort tidsperiod, om vi tänker efter, under vilken inga särskilt betydande händelser ägde rum, men det verkar verkligen som att så inte var fallet. Dottern till en vän till författaren av inlägget promenerar runt på klippan, 50 kilometer från Tokyo, samtidigt som hon tittar in i kameran.

Mannen som la upp bilderna betonade också att det inte fanns några andra personer runt pappan och dottern, men en mycket oroande detalj dök ändå upp. Fokusera på nästa bild.

Obiaruf/Reddit

Obiaruf/Reddit

Det är just på det här fotot som det finns något konstigt, en detalj som man bara inte kan förklara. Kan du se den?

Med tanke på att det var en period på året då det var hett enligt inläggets författare, men också tydligt av hur huvudpersonen på bilden klär sig, skulle man aldrig förvänta sig att se ett par stövlar dyka upp precis bakom henne. Användaren Obiaruf har uppmärksammat människor just på den detaljen som nästan verkar vara upphängd i tomma intet.

Om du vill försöka hitta dem själv, vänta några minuter till innan du scrollar ner och får svar på var de är.

Obiaruf/Reddit

Obiaruf/Reddit

Och där är de. Väl "gömda" men synliga strax bakom den lilla flickans ben. Men vems stövlar är det? Många har antagit att dessa skor på grund av stilen och formen tillhörde en samuraj, och kom fram till att det var spöket från Katagiri Katsumoto, som levde mellan 1500- och 1600-talet, men egentligen är förklaringen enklare.

Efter år av hypoteser av alla dess slag, även de mest absurda som den vi just skrev om, har vi nått slutsatsen att det finns en anledning och att den inte alls är övernaturlig. Det är bara en fråga om perspektiv. Det verkar faktiskt som att det bakom den lilla flickan faktiskt finns en person och att nedförsbacken och en sorts optisk illusion som kameran också skapar gjorde resten.

En otrolig slump har gett vika för otaliga tolkningar, som, när de väl avslöjades, kanske har lämnat många av dem som trodde på en mer "spöklik" förklaring nästan besvikna.

Advertisement